Text

Barn- och ungdomsboksvecka

En gång i tiden var det känt som potatislov. I år har regeringen och Läsfrämjandet utropat höstlovet till läslov. På dagensbok.com har vi ju länge ägnat höstlovsveckan åt böcker för barn och unga (men för den som föredrar potatisvinkeln kan vi rekommendera Nobelpristagaren Seamus Hearneys poesi). Varje dag publicerar vi minst en ny recension och längre ner på sidan hittar du ännu fler barn- och ungdomsböcker ur vårt stora och brokiga recensionsarkiv.

Mycket nöje!


söndag

Sarah Crossan: Vi är en
Respektfullt och respektingivande

”Vi är en handlar om Grace och Tilly. De är sammanvuxna tvillingar som fram till att de är 16 blivit hemskolade, i ett försök att skydda dem från andra, mindre förstående människor. Nu börjar pengarna tryta och de måste därför börja i en vanlig skola. Genom Grace ögon får vi en historia om närhet, kärlek och tyngden av…” Läs mer


måndag

Claudia Boldt: Listigt!
Modern räv för de minsta

”Jag håller i en bok där färgerna påminner om 50-talets design. Sidor som har färgerna turkos, orange, klargrön och grå. Färgfälten och formerna är tydligt avgränsade från varandra. I den collageteknik som används finns inga skuggor och uttrycket får en lättsam och naivistisk ton. Claudia Boldt är för mig…” Läs mer


tisdag

Martin Widmark: Modemysteriet
Mysterier för läslust

”Till den lilla staden Valleby kommer en dag världens främsta modeskapare, Jean Pierre. Han utlyser en modetävling och alla Vallebys invånare blir som förbytta – var och en av dem vill vinna tävlingen. Men Maja, den ena delen av den mycket berömda detektivbyrån, LasseMajas Detektivbyrå, är helt…” Läs mer


onsdag

Nicola Yoon: Ingenting och allting
Gullig berättelse om dödsdömd tonårskärlek

”Maddy är sjutton år gammal och har aldrig varit utanför dörren. De enda människorna hon umgås med är sin mamma (som även är hennes läkare) och sin sköterska Carla. Hon pluggar på distans och fördriver dagarna med att läsa böcker. De få gånger det kommer en besökare till huset måste hen genomgå en noggrann…” Läs mer


torsdag

Matilda Ruta: Ninna och syskongrodden
Bebisar och slumpen

”Nya människor börjar leva/ i magen på andra människor./ Inte i samma som maten./ Det skulle bli så rörigt.// Under matmagen/ och ovanför snippan./ Där blir dom bebisar/ och börjar leva. Hur barn blir till. Den eviga och evinnerligt intressanta frågan. Här kommer ytterligare en bok som berättar om hur det går till…” Läs mer


Matilda Ruta: Ninna och sjukhusfåglarna
Tröstefåglar och sjukhusväggar

”På ett sjukhus är nästan alla sjuka./ Eller så är de på jobbet./ En del sitter bara och väntar./ Några ringer hela tiden/ för de är så oroliga. Inledningen på Ninna och sjukhusfåglarna ringar bra in vad som händer på sjukhus. Vi får följa Ninna som ligger på sjukhus. Vi vet inte riktigt vad som felar, men det verkar…” Läs mer


fredag

Ann-Helén Laestadius: Tio över ett
Om allt rasar

”Tio över ett på natten ringer Majas mobil. Tio minuter senare spränger de i gruvan. Då måste hon vara beredd, så att hon kan väcka mamma och pappa och lillasyster, få med sig väskan hon packat åt dem allihop i hemlighet och rädda dem. Ifall det är den här sprängningen som får marken under staden att rasa. Om…” Läs mer


lördag

Elin Johansson och Ellen Ekman: Veckan före barnbidraget
För barn och vuxna att växa med

”‘- Vad är det här? – En veckakvartillbarnbidragetsoppa, svarar mamma glatt.’ Det är en lång vecka, den där före barnbidraget. Det är en vecka fylld av makaroner utan korv, tejpade gummistövlar och hemmabadhus i sommarpoolen. En vecka när bensinen är slut och mamma måste skjutsa på cykeln…” Läs mer


Marc Martin: En flod
Flodfantasi

”En flod kan brusa frenetiskt, rusa förbi. Den kan också glida, bedrägligt spegelblank – nästan så man inte tror den rör sig alls. Men en flod är aldrig densamma. Den är alltid på väg. En flod finns utanför huvudpersonens fönster i Marc Martins bilderbok med…” Läs mer


söndag

Ruta Sepetys: Tårar i havet
En smärtsam och bortglömd historia

”Under vintern 1945 evakueras Ostpreussen. Ryssarna är på väg att inta tysk mark och människorna flyr i panik. I Gotenhafen väntar jättelika skepp som ska sätta dem i säkerhet. Den historiska romanen Tårar i havet skildrar fyra ungdomars öden under världens största fartygskatastrof. Att Ruta Sepetys har lagt ner…” Läs mer

* * *

Fler aktuella barn- och ungdomsböcker:


Becky Albertalli: Bara tre ord
Regnbågsskimrande berättelse med grådaskig titel

”Simon Spier är 16 år gammal och gay, men den enda som vet om det är Blue. Blue är också gay, och har bara berättat sin hemlighet för Simon. Blue och Simon skriver till varandra varje dag och pratar om känslor och iakttagelser de inte kan berätta om för någon annan i sin närhet, samtidigt som de håller sina identiteter hemliga…” Läs mer


Sara Ohlsson: Ingen normal står i regnet och sjunger
I toppen av den svenska ungdomslitteraturen

”Ingen normal står i regnet och sjunger hade legat på nattduksbordet i veckor innan jag till slut fick tid att läsa den. Efter att ha börjat räckte dock boken inte mer än någon timme. Förväntningarna som ändå var höga sedan debuten stod knappast i vägen för läsupplevelsen; de besannades med extra allt. Vi möter Ella och…” Läs mer


Lena Sjöberg: Under ett rabarberblad
Vansinnigt vackra och viktiga verser

”’Agneta/ i en hög med fjädrar låg./ Vad som hände?/ Ingen såg.// Det gick så snabbt!/ På en minut,/ bland våta löv/ tog livet slut.// På pinnen där Agneta satt/ är det tomt/ och tyst/ i natt.// Döden dök/ från himlen ner./ Sen fanns vår höna/ inte mer.’ Under ett rabarberblad har undertiteln – Verser för människor och djur. Redan där…” Läs mer


Johanna Nilsson: Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med
Mental hälsa och medkänsla

”En dag får Emil, Karim och fem andra personer ett mejl. I det finns en länk till en blogg där en person kallad Ikaros räknar ner till dagen då hen tänker ta sitt liv. Emil vill rädda bloggaren, Karim vill följa med. Det är en intressant utgångspunkt. Boken ställer oss frågan om vem som har ansvar för någons mentala hälsa…” Läs mer


Johan Althoff och Robert Nyberg: Tre modiga
Hej vardag! Hej äventyr!

”Omslaget. En räv med tygglasögon och safarijacka. En kanin med superhjältetrikåer och mantel. En björn med friluftskläder, vandringskängor och ryggsäck. Pennan har fångat ett ögonblick då de går i takt med vänsterbenet utsträckt. Författaren Johan Althoff och illustratören Robert Nyberg berättar i en…” Läs mer


Kenneth Oppel: Boet
Ängslan, mod, småsyskon och getingar

”’Första gången jag såg dem, trodde jag att de var änglar. Vad skulle de annars kunna vara, med sina bleka spindelvävstunna vingar och musiken som de gav ifrån sig och ljuset som strålade kring dem? Jag fick genast en känsla av att de hade väntat och iakttagit, att de visste vem jag var. De dök upp i mina drömmar den…” Läs mer


David Levithan: En annan
Oväntat rörande återupprepning

”För tre år sedan kom David Levithans Every Day ut, och snart därefter i svensk översättning som Jag, En. Den blev en av det årets mest omtalade ungdomsromaner, dels på grund av Levithans med rätta stora namn inom den amerikanska ungdomslitteraturen, dels på grund av bokens unika ämne och handling. Jag, En handlade…” Läs mer


Douglas Foley: Landet bortom brunnen
Medryckande men slarvig fantasy

”Alva har problem i skolan. Det är klasskompisar som hotar henne, som kör utpressning mot henne. Som om det inte vore nog att mamma har dött, och pappa har hittat en ny, alldeles för snabbt. Som nu är gravid! Nej, tack gode gud att farmor och farfar, och deras stuga i Byle, finns. Och Joel, Alvas lillebror, som faktiskt är riktigt…” Läs mer


Lena Ollmark och Mats Wänblad: Spökskeppet Vallona
Inte så läskigt

”Jagande i bokhögarna efter någonslags lättläst sommarunderhållning föll mina blickar på Spökskeppet Vallona av Lena Ollmark och Mats Wänblad. Lite sent på bollen (boken) kanske jag är då den kom ut första gången 2007. Det jag har läst är den reviderade utgåvan från förra året (alltså 2015). Spökskeppet…” Läs mer


Julie Kagawa: Drakarna: Sagan om Talon
Drakar som inte riktigt når ända upp

”Ember Hill och hennes tvillingbror Dante är drakar. De, och samtliga i deras släkte, tvingas gömma sig bland människorna i mänskliga kroppar efter att nästan ha blivit utplånade av drakdräparorden Sankt Göran. Syskonen skickas till soliga Kalifornien för att lära sig passa in i samhället innan deras riktiga…” Läs mer


Maja Säfström: Fantastiska fakta om djur
Sött och äckligt, men varför?

”Det är lätt att falla pladask för Maja Säfströms djurillustrationer. De är enkla men detaljrika på en gång, finurliga och söta i stilrent svartvitt, men samtidigt tillräckligt realistiska för att kunna bli en faktabilderbok som Fantastiska fakta om djur. Här får man till exempel veta att myror saknar lungor…” Läs mer


Meg Rosoff: Så har jag det nu
Överrumplande och hjärtskärande debut

”Femtonåriga Daisy skickas från Manhattan till sin faster och sina kusiner i England. När fastern åker iväg på en affärsresa, lämnas Daisy ensam med sina kusiner, och de formar snabbt ett sammansvetsat gäng av fem udda personligheter. Strax därefter briserar bomber i London och England ockuperas av en namnlös fiende, men Daisys…” Läs mer


Laura Ingalls Wilder: Huset vid Plommonån
Stärkta underkjolar och naturens krafter

”I den tredje boken i Laura Ingalls Wilders klassiska barnboksserie har nybyggarfamiljen Ingalls – Laura och hennes systrar Mary och lilla Carrie, pappa Charles och mamma Caroline – kommit fram till det som ska bli deras tredje hem, Plommonån i Minnesota. Här finns en liten stad på gångavstånd, och Laura och…” Läs mer


Stefan Casta: På andra sidan Fågelsången
Fin story i slarvig förpackning

”Elina och hennes pappa Jörgen, som är lite udda, flyttar ut till ett hus på landet. Där ska livet få en chans att gå vidare efter den fruktansvärda olyckan som berövat dem på Vanessa. Men huset bär på hemligheter… Snart dyker den mystiske Aron upp, som Elina tidigare har sett sitta och tigga utanför Åhléns. Vad är hans…” Läs mer


Sanna Borell: Jakten
Liten bilderbok med stort innehåll

”’En frukt blir stulen. Jakten börjar. Ta fast tjuven.’ Så lyder baksidestexten på Jakten och det är vad denna bilderbok handlar om. Nej, så enkelt är det inte. Författaren Sanna Borell vill problematisera vad en tjuv är. Är alla tjuvar onda, såsom det är i många barns (och även vuxnas) föreställningsvärld…” Läs mer


Ola Norén: Den vilda ballongfärden
Äventyr på hög nivå

”Saffa är en flicka som spritter av äventyr, farfar tycker om när tiden går långsamt. De är på semester med den ystra hamstern Parmesan och har parkerat husbilen på en campingplats. Farfar vill lösa korsord så Saffa och Parmesan sticker ner till badplatsen för att leta efter nergrävda skatter. Där hittar…” Läs mer


Madeleine Bäck: Vattnet drar
Ondska och orgier i Gästriklands skogar

”Viktor och hans gäng gör inbrott i Ovansjö kyrka. Där finns en värdefull madonnaskulptur som de är ute efter, men också något annat. En sten som inte liknar något annat och som verkar kalla på Viktor. En sten som ger honom krafter. Parallellt med att Viktor utforskar sin nya makt över människor omkring sig, bryts…” Läs mer


Charlotte Cederlund: Middagsmörker
Samisk fantasy från Skåne

”’Jag landar i istiden.’ Så känner sextonåriga Áili när hon för första gången sätter sin fot i Norrland, på flygplatsen i Kiruna, för att möta släktingar hon aldrig tidigare träffat men nu ska bo hos. Det samiska är något närmast okänt för Áili. Idijärvi sameby är platsen hennes mamma växte upp på och platsen där hon är begraven, men…” Läs mer


Malin Lilja: Mix kör
Viktigt om flickor och motorer

”När författaren Malin Lilja fick en dotter kunde hon inte hitta en enda fordonsbok med en tjej som huvudkaraktär. Men istället för att resignera eller förtvivla så skrev hon den. Mix kör är en kaxig berättelse om Mix som kör traktor, tåg och till och med jumbojet. Ingenting räds hon…” Läs mer


Ebba Berg: Ett jobb för Nora Henriksson
Bilderbok i kontakt med verkligheten

”Nora Henriksson går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskompisar. I varje bok i serien får vi lära känna en ny person i klassen. Tidigare har vi bland annat bekantat oss med Abel och hans kärleksfunderingar i Vem är kär i Abel Svensson?. Nu får vi lära känna Nora. ‘Alla i klassen ska följa med en vuxen till jobbet…” Läs mer


Shaun Tan: Eric
Ur en annan vinkel

”Han heter egentligen något annat, utbytesstudenten som bott en period hos berättarens familj. ‘Vi tyckte det var väldigt svårt att uttala hans namn korrekt, men det gjorde honom ingenting. Han sa att vi bara skulle kalla honom ”Eric”.’ Det är ofta svårt att riktigt begripa Erics reaktioner. Uppskattar han allt de vill visa…” Läs mer


Meg Rosoff: I begynnelsen var Bob
Om Gud var en slacker

”Gud finns. Det är premissen för Meg Rosoffs roman I begynnelsen var Bob. Eller ja, Gud finns, men rekryteringsprocessen lämnade tyvärr en del att önska. Faktum är att Gud, som förresten heter Bob, är en slackig, slapp, ombytlig och inte minst sagt kåt tonårskille som förärats positionen av sin mamma…” Läs mer


Lewis Carroll: Alice i Underlandet
Knasig klassiker i efterlängtad nyutgåva

”Den vita kaninen. Den galna tebjudningen. Den storleende katten. Den bolmande kålmasken. ‘Ät mig!’ ‘Drick mig!’ Den blodtörstiga drottningen. ‘Hugg huvudet av dem!’ Få barnböcker innehåller väl så många ikoniska figurer som Lewis Carrolls Alice i Underlandet. Den är nästan så ikonisk att man måste ta ett steg tillbaka…” Läs mer


John Holmvall: Trollskogen
Nyklassiska troll

”Trollskogen är en seriebok i det medelstora formatet och temat är troll, älvor och liknande oknytt. Precis som vilken klassisk Tomtar ochTrollsamling som helst så innehåller Trollskogen flera korta historier (fem för att vara mer exakt). Om man har läst en del trollsagor tidigare så känner man igen sig. Det gör berättelserna…” Läs mer


Christine Lundgren: Jag lever, tror jag
Om plötslig död i tonårsland

”’Det är tisdag när det händer. Jag har alltid tänkt att man kommer att få någon slags förvarning innan hela ens liv går i tusen bitar. Att det skulle vara storm ute, som värsta syndafloden, eller att jorden skulle drabbas av jordbävningar, meteoriter som störtade från himlen. Kanske lite som Egyptens tio plågor typ. Jag hade…” Läs mer


Åsa Larsson och Ingela Korsell: Näcken
Förtrollande spänning för läströtta

”När skolan har friluftsdag och alla ska prova på hur det är att ta sig upp ur en iskall vak med hjälp av isdubbar, händer det något underligt. En av barnen rycks under isen av okänd kraft. Och Alrik, som inte ens står i närheten av vaken, går också igenom isen! Vad är det för mystiskt väsen, som styr havet? Varför blir hela publiken…” Läs mer


Levi Pinfold: Grönlingen
Växtkraft

”Jag tillhör troligtvis inte den tänkta målgruppen för Levi Pinfolds böcker. Däremot är jag barnsligt förtjust i vackra och underliga bilderböcker. Grönlingen är ett utmärkt exempel på en sådan, både konst och barnbok på en och samma gång. Herr Åkerström är bonde. En dag hittar han en gigantisk…” Läs mer


David Wiberg: Vi ses i mörkret
Distansförhållande med smart dramaturgi

”Bokens huvudperson Linnéa är ingen lätt karaktär att ha att göra med. Otroligt självupptagen, besatt av att analysera sig själv genom att skriva en slags dagbok. Fast det är ingen dagbok i vanlig bemärkelse; den består av lösryckta fragment, scener och dialoger som inte alltid är lätta att hänga med i. Vem säger vad? Vad…” Läs mer


Douglas Foley: Bårhuset
På verklighetens gräns

”Det är bara ett pass kvar. Sen är det semester, och Amanda slipper jobba natt på bårhuset med sin obehaglige kollega Bosse. Bara ett pass kvar… Varför måste då allt kännas så underligt just inatt? Caroline är mobbad i skolan. Men hemma på datorn finns Per, som lyssnar på det hon har att säga. Eller skriva; de har ju inte träffats i…” Läs mer


Giovanna Zoboli och Simona Mulazzani: Jag önskar jag hade…
Bland åtråvärda egenskaper och bildrik fantasi

”’Jag önskar jag hade…’, den här bokens titel, är också den inledning som gör varje mening i den komplett. Uppslagen avbildar i färgsprakande storformat olika djur mitt i sin hemmiljö, mer eller mindre fantasifull eller realistisk, och texten ger oss en av djurets egenskaper – som är det som jaget i boken önskar sig. Det…” Läs mer


Lena Sjöberg: Slående fakta om hjärtat
Pulserande myller av fakta

”Efter Kalla fakta om is och Hårdkokta fakta om ägg kommer Lena Sjöberg med en avslutande del i det som tydligen är en slags fackbokstrilogi för barn och andra vetgiriga: Slående fakta om hjärtat. Fullspäckad med uppgifter, från hjärtats historia och mytologi, Alla hjärtans dag och hjärtat som…” Läs mer


Vanna Rosenberg och Cecilia Heikkilä: Singers melodi
En sång om längtan till havet

”En liten sjölejonunge, uppryckt ur sitt hav och sin familj, hamnar på en cirkus. Där sjunger han sin vemodiga sång om längtan efter havet och blir en stor publikfavorit. Han får namnet Singer. Lika nyanländ är den lille pojken Manfred, ‘lejontämjarungen’. Också han har blivit föräldralös av lite diffusa skäl, och Singer och…” Läs mer


Anna Höglund: Att vara jag
Den förtrollande puberteten

”Rosa har inte fått sin mens än. Kanske har alla andra det. Om hon tar på sig sin magtröja tittar killar på henne. Det känns först kul. Sen jobbigt. ‘Sen blir jag arg. Eller rättare sagt, ledsen. För att min kropp inte känns som min. Jag vill inte att gubbar ska titta på min kropp så där. Varför ska jag inte kunna få ha på mig vad jag…” Läs mer


Petra Backström: M – varken mer eller mindre
Det lyckliga slutet och livet

”Nittonåriga Maj har ett särskilt förhållande till bokstäver. Hon vet vilka hon gillar och inte gillar, och det stör henne verkligen när hon får ihop det med en Marcus som stavar med C. Den enda bokstav Maj tvivlar över är sin egen. M. Bra eller dålig, fin eller ful? Gillar hon den eller gillar hon den inte? Det är…” Läs mer


Elin Cullhed: Gudarna
Till storms mot det tierpska patriarkatet

”Det börjar på noll. Med ett manifest där sjuttonåriga Janne (döpt till Jane), Bita och Lilly bestämmer sig för att byta ut ordet tjej. ‘Liksom bara radera det. Få det ur världen’: ‘Tjejer låter som muffins. Du är sugen på the real thing, en kaka, en tårta, en kanelbulle, en äppelmunk. Men så får du en muffin. Det är ett fucking skämt.’ Därpå…” Läs mer


Kitty Crowther: Mamma Medusa
Om att våga släppa taget

”Den grekiska Medusamyten är en tragisk historia. Medusa hade ormar på huvudet istället för hår. Den som såg hennes ansikte förvandlades omedelbart till sten. Detta var ett straff för att Medusa, som då var en vanlig människa, hade våldtagits av Poseidon i Athenas tempel. Athena blev förnärmad av detta…” Läs mer


Lotta Olsson och Benjamin Chaud: Världen på vinden
Högläsningsfilosofi

”När jag var liten slutade världen vid bron mellan vårt bostadsområde och resten av världen. Där bortom fick man inte gå själv och det var ganska oklart vad som fanns där. Jobb och andra vuxensaker. Det var förstås inte den enda plats vi kände till, men jag kan fortfarande tänka mig den världen liksom utskuren, som…” Läs mer


Lisa Bjärbo: Djupa Ro
Låt det aldrig ta slut

”Mina bokmärken brukar vara något platt, tunt och finns nära till hands när jag börjar vända blad, helst vill jag undvika hundöron. Den här gången fick jag fatt i en polaroidbild som låg bortglömd i soffan. På bilden står mitt barn, Jonathan, då två år, och ler in i kameran, eller jag vet inte om det är ett leende…” Läs mer


Siri Pettersen: Evna
Slutet på en trilogi – och en världsordning?

”Evna, den tredje och sista delen i Siri Pettersens fantasytrilogi Korpringarna, dimper ner i min brevlåda och drar som en mindre tornado över min planering. Det mesta blir liggande tills efter att Evna är utläst. En stund efteråt också, förresten, den där stunden efter en riktigt bra bok när man inte riktigt vill ta tag i…” Läs mer


N Johansson och K Svensson: Omänniskor
Omänniskor och odjur

”När Omänniskor landar i min brevlåda och slukas ganska omgående är den mest ännu en av dessa förstadelar i blivande fantasytrilogier för unga. Kanske lite mer av jaha-upplevelse än aha-upplevelse, men inte så tokig. Intrigen är bitvis riktigt kul och originell. När jag sätter mig ner för att skriva om romanen har däremot…” Läs mer


Neil Gaiman: Den sovande och sländan
Sagolike Neil

”Jag kan troligtvis inte vara helt objektiv när jag boktipsar om en ny Neil Gaiman-bok. Jag är en Gaiman-entusiast sedan många år och blir förväntansfull när jag ser hans namn på något jag inte har läst tidigare. Den sovande och sländan är en sagobok av relativt klassiskt snitt. Det finns kungadömen, häxor, dvärgar…” Läs mer


Helena Öberg och Kristin Lidström: Din tur, Adrian
Läsning och hundtrygghet

”’Din tur, Adrian.’ Det är orden som får 10-årige Adrians huvud att fyllas av bomull och bokstäverna att simma framför ögonen. Tiden i klassrummet stannar. Adrians vardag är blyertsgrå, så blyertsgrå. I skolan är han utanför. Klasskamraterna trakasserar eller ignorerar honom. Hemma går föräldrarna omlott…” Läs mer


Hanna Gustavsson: Iggy 4-ever
Under huden på tonårstristessen

”’Palla. Jag orkar inte!’ ‘Ser det ut som att jag bryr mig?’ ‘Mm, whatever’ ‘Orka bry sig.’ Så jävla meningslöst¨’ ‘Hur gammal måste man vara för att gå i förtidspension?’ Jag måste erkänna att Hanna Gustavssons 14-åriga hjältinna (eller vore antihjältinna en mer korrekt term?) Iggy (Ingrid) först mest går mig på nerverna…” Läs mer


Frida Nilsson: Ishavspirater
För den som söker spänning

”Ishavspirater är en av årets nomineringar till Augustpriset, kategorin barn- och ungdomsböcker. Det är en bok som utspelar sig på en plats långt härifrån i en annan tid, en plats och tid som bara finns i sagans värld. Sagans värld är inte alltid helt olik vår värld men kännetecknas ofta av det som är lite annorlunda. I den…” Läs mer


Eva Lindström: Alla går iväg
Melankoliskt och absurt om ensamhet och sorg

”Han är litegrann genomskinlig, Frank i Eva Lindströms Augustnominerade bilderbok Alla går iväg. Genom hans grå, overalliknande klädsel kan man ibland ana de stora, nästan tomma bakgrunderna, färgfälten i melankoliska toner som får Frank att se precis så där liten ut som han säkert känner sig. ‘Det här…” Läs mer


Emma Adbåge: Nu är det sent!
Lektid eller sovtid?

”Att inte vilja gå och lägga sig, finns det en mer klassisk barnbokskonflikt? Eller för den delen verklig konflikt i vardagen hos de flesta barnfamiljer? Föräldern och klockan säger ‘Dags att sova!’ men kroppen är fortfarande full av lek och nyfikenhet och…” Läs mer

* * *

Ännu fler barn- och ungdomsböcker hittar du till exempel på vår temasida från förra höstlovet, från höstlovet innan det, från sportlovet, från höstlovet 2013, sportlovet 2013, från höstlovet 2012 eller höstlovet 2011 – och förstås under etiketterna Ungdomsbok, Barnbok, Kapitelbok för barn och Bilderbok.

Fler temasidor hittar du under Teman.

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2016-10-30 00:01 / Uppdaterad: 2016-11-09 06:39

Kategori: Special

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?