Nyhet

Aktuellt i veckan

I veckan presenterades årets sommarpratare och på litteraturfronten kan man höra författarna David Lagercrantz (25/6), Annika Lantz (26/6), Tom Malmquist (3/7), Emil Jensen (12/7), Maj Sjöwall (13/7), Edward Blom (21/7), Stina Stoor (29/7), Maja Hagerman (12/8), Kerstin Ekman (14/8), Karin Bojs (19/8) och Klas Östergren (20/8).Härom dagen kom också beskedet om en ny, blocköverskridande överenskommelse om kärnkraften – även om det verkar råda rätt delade meningar om vad den egentligen innebär.

I USA anses de båda motståndarna inför höstens presidentval vara klara, och i Europa råder fotbollsfeber.


Ny på bio är Antoine de Saint-Exupérys barnboksklassiker Den lille prinsen. Barnfilmerna verkar klart mest litterära just nu: förutom Den lille prinsen kan man se Robinson Crusoe, Djungelboken, Alice i Spegellandet, flera Alfons-filmer och Suzanne Ostens omdiskuterade Flickan, mamman och demonerna.

Biomörkret kan man kanske spara till en regnig dag, men bra böcker funkar som bekant såväl i regn som i solsken. Vad läser du i sommar?

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2016-06-12 10:00 / Uppdaterad: 2016-06-12 09:38

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?