Nyhet

Aktuellt i veckan

Den arabiska våren har flera femårsdagar i faggorna. Härom veckan var det årsdagen för den tunisiske presidentens avgång och idag är årsdagen för upprorets spridning till Egypten. De första triumferna har till stor del förbytts i inbördeskrig, nya diktaturer och oroligheter – det har talats om att den arabiska våren följts av en arabisk vinter – men åtminstone fredpriset till den tunisiska dialogkvartetten visar på också andra, mer positiva resultat.


Nyligen fick kvinnor i Saudiarabien rösta för första gången, och kvinnlig rösträtt har varit aktuellt både på TV, med andra säsongen av Fröken Frimans krig, och på bio, med Sufragette. Också bioaktuell, även om det kanske annars är något av ett ämneshopp, är Apple-grundaren Steve Jobs. I veckan hade dessutom Bajsfilmen, baserad på Pernilla Stalfelts faktaböcker för barn, världspremiär.

På TV har SVT:s nya vegetariska matprogram blivit omtalat, för att inte säga utskällt. Måste man göra yoga i motljus på en åker för att få till det bästa vegokäket? Vi har förstås boktips på det temat också.

Kinesisk TV har i veckan publicerat ”bekännelser” av de båda fängslade svenska medborgarna, bokförläggaren respektive människorättsaktivisten Gui Minhai och Peter Dahlin, och Reportrar utan gränser vill att EU markerar mot Kina med sanktioner.

I Sverige har kanske framför allt två ord varit på mångas läppar den senaste veckan: ”lägenhetsaffär” och ”snökaos”.

Vad står på din läslista i veckan?

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2016-01-25 10:00 / Uppdaterad: 2016-01-25 01:08

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?