Nyhet

Aktuellt i veckan

Igår kväll avled den italienske författaren och semiotikprofessorn Umberto Eco. Han blev 84 år och var senast aktuell med romanen Upplaga noll.


Igår, den 19 februari, var också årsdagen – och minnesdagen – för Executive Order 9066, den order som 1942 slog fast att alla japanskättade amerikaner i USA skulle interneras.

I den europeiska politiken har de senaste dagarna handlat om Storbritanniens omförhandling av medlemskapet i EU. Hur mycket kan man undvika migration och välfärd för alla och fortfarande vara en del i EU-projektet?

Om migration och framför allt fler låglönejobb som nyckel till integration har också den svenska debatten de senaste veckorna handlat.


På filmfronten har filmatiseringen av Jessica Schiefauers ungdomsroman Pojkarna gått upp på bio, i regi av Alexandra-Therese Keining, och Pernilla Augusts filmatisering av Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken har haft världspremiär på filmfestivalen i Berlin.

Hur har din litteraturvecka varit?

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2016-02-20 09:00 / Uppdaterad: 2016-02-20 12:23

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?