FAQ

Har du en fråga till oss är du förstås alltid välkommen att kontakta redaktionen, men kolla gärna nedan först, för några frågor återkommer. Dem har vi samlat här.

Vilka är ni?
Får ni betalt?
Får jag vara med?
Får jag skicka min bok till er?
Hur kan ni tycka så om den boken?
Vilka böcker skriver ni om, egentligen?
Kan man verkligen sätta betyg på litteratur?
Kan jag komma i kontakt med en författare genom er?

Vilka är ni?

dagensbok.com är en oberoende litteratursajt som publicerat minst en bokrecension om dagen sedan hösten 2000. Redaktionen består normalt av omkring 20 skribenter i olika åldrar, bosatta över hela Sverige, och under åren har närmare ett 100-tal personer varit med.

Får ni betalt?

Nej. Vi arbetar ideellt med dagensbok.com. Annonsintäkterna går till sajtens drift och administration.

Får jag vara med?

Med jämna mellanrum annonserar vi efter nya redaktionsmedlemmar, men det går alltid bra att skicka in en ansökan annars också. Vi vill då veta vem du är och vad du läser, och dessutom ha ett par arbetsprover (i första hand en eller flera recensioner) så att vi kan bedöma hur du skriver.

Förutom redaktionsmedlemmarnas texter publicerar vi då och då – företrädesvis på lördagar – recensioner av gäster. Är du intresserad av att gästa går det också bra att skicka in en recension till oss (adresser finns under Redaktionen). Vi kan förstås inte garantera att publicera något på förhand.

Får jag skicka min bok till er?

Oavsett om du är förläggare eller egenutgiven författare går det bra att skicka böcker till oss (adressen finns under Redaktionen). Vi får dock in mycket böcker och kan inte garantera att vi kommer att läsa och recensera allt som kommer in.

Hur kan ni tycka så om den boken?

dagensbok.com består av enskilda läsare som skriver om sina läsupplevelser. Tycker du att vi har totalfel om en bok är du välkommen att skriva en motrecension och skicka till oss. Kanske kan din text komma med som gästrecension? Vi kan dock inte garantera att allt som skickas till oss publiceras.

Vilka böcker skriver ni om, egentligen?

Till skillnad från traditionella kultursidor har vi inte en redaktör som sitter och bestämmer vad som ska recenseras och av vem. De enskilda skribenter väljer själva vilka böcker de tycker är intressanta att läsa och skriva om.

Kan man verkligen sätta betyg på litteratur?

Tja, kan man sätta betyg på någonting, egentligen? Det här har vi förstås debatterat genom åren, men i slutänden tycker vi att betyget fungerar som en bra snabbguide för våra läsare, och så är vi fria att utveckla våra åsikter mer i löpande text. Att det handlar om just åsikter är självklart – ett betyg avspeglar just den läsarens upplevelse av boken, och ibland har vi flera recensioner av en och samma bok.

Kan jag komma i kontakt med en författare genom er?

Nej. Visst händer det att författare och förläggare läser och kanske till och med kommenterar på dagensbok.com, men vi förmedlar inga sådana kontakter. Kontakta istället förlaget eller författaren direkt via deras hemsidor.

Senast uppdaterad: 2016-06-06 16:15

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?