Nyhet

Aktuellt i veckan

Den här veckan har vinnaren av Sveriges radios romanpris utsetts. Priset går i år till Aris Fioretos för romanen Mary. På SR:s hemsida kan man följa läsarjuryns diskussioner under veckan, där vinnaren vaskats fram bland fem nominerade. De övriga nominerade var Masja av Carola Hansson, Linjen av Elise Karlsson, Gardet av Staffan Malmberg och Bära barnet hem av Cilla Naumann.

Idag, den 19 mars, är det Earth Hour mellan 20:30 och 21:30. Kampanjen, som införts av Världsnaturfonden, återkommer varje år i slutet av mars och går ut på att släcka all belysning för att påverka i en mer miljövänlig riktning.


Lite relaterat var det härom veckan, den 11 mars, fem år sedan katastrofen i japanska Fukushima. Samtidigt pågår utbyggnaden av kärnkraften i många länder, däribland Finland.

För att avsluta i ett trivsammare tonfall spirar våren utanför fönstren och det börjar bli dags att, i Candides anda, odla sin trädgård.


Vad spirar i dina bokhyllor?

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2016-03-19 19:00 / Uppdaterad: 2016-03-19 19:03

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?