Nyhet

Aktuellt i veckan

Den här veckan började rätt bra med tillkännagivandet av året Augustprisnominerade. Vi har än så länge bara recenserat tre av de 18 nominerade böckerna, men fler kommer inom kort.

Veckan innan tillkännagavs dessutom de nominerade till Svenska Dagbladets litteraturpris. De är Aase Berg, Pernilla Berglund, Hanna Hallgren, Jonas Hassen Khemiri, Sven Olov Karlsson, Alejandro Leiva Wenger, Ola Nilsson och Karolina Ramqvist.


Slutet av veckan har förstås mest handlat om skolattacken i Trollhättan och om sexpartiuppgörelsen kring invandringen. Vår temasida Flykt och gränser hade knappast kunnat komma mer lägligt – tyvärr. Kanske är det fåfängt att hoppas på empati genom litteratur, men vi måste ju i alla fall försöka.


I fredags gick filmen Det borde finnas regler upp på bio, baserad på dagensbok-skribenten Lina Arvidssons debutroman med samma namn:

Lina Arvidsson: Det borde finnas regler
Vänskap och tokförälskelser

”Det borde finnas regler är en härlig bok om att vara mitt i tonåren, inte längre barn men inte heller vuxen. Om framtidsdrömmar, första förälskelsen och vänskap som sätts på prov. Författaren Lina Arvidsson kallar den själv för en fjortisroman. Med så mycket igenkänning som i Det borde finnas regler inser vi nog alla att…” Läs mer

Kommande vecka är höstlovsvecka och den ägnar vi förstås traditionsenligt åt att frossa i barn- och ungdomslitteratur. (Så här såg det till exempel ut förra året.) Titta in till oss då!

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2015-10-25 10:00 / Uppdaterad: 2015-10-25 08:19

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?