Recension

: Min typ brorsa
Min typ brorsa Johanna Lindbäck
2008
Tiden
5/10

Trivsamt

Utgiven 2008
ISBN 9789173710282
Sidor 253

Om författaren

Foto: Leif Hansen
Foto: Leif Hansen

Johanna Lindbäck är född 1972 i Umeå men bor numera i Stockholm. Debutromanen heter En liten chock och gavs ut 2007. Sedan dess har hon skrivit ytterligare ungdomsböcker, tillsammans med Lisa Bjärbo också crossoverromanen Vi måste sluta ses på det här sättet (2013). 2013 kom dessutom första romanen för mellanåldern, Lite ihop. Lindbäck är förutom författare gymnasielärare i svenska och engelska.

Johanna Lindbäck – författarens blogg.

bokhora.se – Lindbäck är också en av tjejerna bakom bokhora.se.

Sök efter boken

Nina bor ensam med sin mamma i Umeå, Daniel och Wille bor med sin pappa i Luleå. Föräldrarna nätdejtar och blir kära och vips får Daniel och Wille flytta med ner till Umeå. Daniel och Nina är jämngamla (16 år) och börjar i samma klass. Daniel tycker att Nina är "cute as a button", och Nina tycker väl ungefär samma sak om Daniel, men sånt är ju lite komplicerat när man ska föreställa familj.

Min typ brorsa är liksom en lightversion av mer eller mindre incestuösa ungdomsromaner av exempelvis <Katarina von Bredow (Syskonkärlek) och Peter Pohl (När alla ljuger). Hos Johanna Lindbäck blir det aldrig riktigt på allvar, Daniel och Nina har nyss lärt känna varandra och är åtminstone inte släkt på riktigt, och Johanna Lindbäck låter det aldrig gå över gränsen och bli obehagligt istället för spännande. Det är ett plus, för historier om förbjuden kärlek är lockande och spännande men det finns en gräns när det förbjudna inte är så kul längre. Just de där incestuösa historierna, de där som inte handlar om entydiga övergrepp, är inte riktigt min kopp te.

Min typ brorsa är trivsam men blir tyvärr inte särskilt mycket mer än det. En ganska vanlig twist som aldrig blir särskilt spännande, bara ganska trevlig. Och jag hör ju att jag säger emot mig själv lite: jag är å ena sidan glad för att den twisten inte dras längre, å andra sidan klagar jag på att det inte är spännande.

Jag gillar den ju, det är som sagt en väldigt trivsam roman, men jag blir tyvärr inte särskilt exalterad, och inte särskilt berörd heller.

Textutdrag (Visa/göm)

Stina Sigurdsson

Publicerad: 2008-09-18 00:00 / Uppdaterad: 2011-07-04 22:44

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #3051

2 kommentarer

På alla sätt en töntig boktitel, typ

Jensa Oregistrerad 2008-09-18 17:51
 

Jävla bok den är tråkig och för lång

tomas Oregistrerad 2012-05-25 09:40
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?