Nyhet

Aktuellt i veckan

Den här helgen kretsar förstås det mesta kring terrorattackerna i Paris.


Det är inte bara skräck i luften. Nyhetsprogram, sociala medier och till och med byggnader svämmar också över av hyllningar till Paris, Frankrike och ”frihet, jämlikhet, broderskap”.Förra söndagen var det val i Burma och oppositionsledaren Aung San Suu Kyis parti tog hem en jordskredsseger. Det betyder långt ifrån att militärdiktaturen är beredd att släppa greppet helt, men kanske tar Burma åtminstone ett steg mot demokrati nu?

Något mer lågintensivt först en debatt om lämplighetskrav och censur av barn- och ungdomslitteratur. I Hammarö kommun har skolor valt att plocka bort Christina Wahldéns 17 år gamla roman om våldtäkt, Kort kjol, efter klagomål från föräldrar. Av samma anledningen har Länsteatern i Örebro fått ställa in föreställningar av Suzanne Ostens och Per Lysanders barnteaterklassiker om skilsmässa, Medeas barn. Man kan ju, som Osten, fråga sig om det verkligen är litteraturen som är problemet i barns och ungas verklighet …

Vad tycker du?

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2015-11-15 12:00 / Uppdaterad: 2015-11-15 22:46

Kategori: Nyhet

2 kommentarer

Konstigt att de tar bort den gamla boken men inte den nya?

Pricken Oregistrerad 2015-11-17 19:46
 

Alltså av Christina Waldén :-)

Pricken Oregistrerad 2015-11-17 19:47
 

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?