Recension

: How to solve your own murder
How to solve your own murder Kristen Perrin
2024
Quercus
7/10

Konsten att lösa mordet på sig själv

Utgiven 2024
ISBN 9781529430059
Sidor 378
Språk engelska

Om författaren

Kristen Perrin kommer ursprungligen från Seattle, men flyttade till Storbritannien för att studera och är numera bosatt i Surrey. How to solve your own murder är henne första bok för vuxna, och första delen i deckarserien The Castle Knoll Files.

Sök efter boken

Sedan en spådom 1965 förutsade att den då 17-åriga Frances Adams skulle bli mördad har hon varit besatt av att lösa mordet på sig själv. Man kan väl säga att hon på detta sätt gått sin omgivning ganska mycket på nerverna under de senaste sextio åren. Ingen har tagit hennes oro på allvar.

Förrän nu. För nu har det som hon hela tiden försökt skydda sig ifrån hänt. Frances Adams har verkligen blivit mördad.

Det är upptakten till Kristen Perrins mysdeckare How to solve your own murder. Den utspelar sig i en liten, på ytan idyllisk engelsk by, Castle Knoll, där alla känner alla. På gott och ont.

Hit kommer Annie Adams, en ung, arbetslös, aspirerande deckarförfattare från London. Hennes rika gammelfaster Frances har kallat henne till ett möte om arvet, och det ska bli första gången hon träffar den excentriska fastern som bland annat äger huset i fashionabla Chelsea, där Annie och hennes mamma bor.

Fast istället för det tänkta mötet med Frances snubblar den lilla gruppen potentiella arvtagare rakt in i en brottsplats. Frances är död och efter sig lämnar hon inte bara fastigheter och pengar, utan också en noggrann brottsutredning som inbegriper de flesta människor hon någonsin träffat – och ett uppdrag.

För den som kan lösa mordet på Frances är också den som kommer att få ärva alla hennes egendomar, inklusive Annies hem.

Perrin växlar mellan Annies nutid och Frances dagbok, där vi får följa hennes och hennes vänners tonår i mitten av 1960-talet. Som ungdomar i den sävliga lilla byn tar de sig in på det närliggande godset med det olycksbådande namnet Gravesdown. Där vävs intriger kring den unge godsherren, som är änkling. Snart ställs väninnor mot varandra och en av dem försvinner spårlöst.

Skulle det ha varit Frances? Hänger hennes död ihop med Emily Sparrows försvinnande för sextio är sedan? Och kan Annie lösa brotten och vinna förmögenheten innan tiden löper ut för henne själv? Någon i byn är trots allt angelägen om att behålla sina hemligheter.

How to solve your own murder är en trevlig, välskriven mordhistoria. Jag vill definitivt veta hur det går. Jag kommer nog inte att ligga och grubbla på den här romanen efter att den blivit utläst, men jag är lite nyfiken på den fortsättning som tydligen är på gång. Kommer Frances att fortsätta lösa mysterier från andra sidan graven?

Ella Andrén

Publicerad: 2024-06-05 00:00 / Uppdaterad: 2024-06-05 17:30

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #9154

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?