Text

Tema: Bokhyllor

Enklast möjliga förvaring eller husets prydnad? Gillar du böcker är oddsen stora att du också har ett förhållande till bokhyllor. Inte osannolikt det att de sällan räcker till …

Idag recenserar Ella Alex Johnsons bok Bokhyllor med massor av tips på snygg, effektiv eller lätt galen bokförvaring. Mer inspiration kan du hitta hos dagensbok.com:s redaktion – för du missade väl inte att vi förra året bjöd in våra läsare i våra egna bokhyllor? Alla bokhyllekrönikorna samlar vi nu här och hoppas att du kan hitta lite inspiration till hur just du vill förvara dina favoritböcker.

God läsning – och riktigt god förvaring!


Alex Johnson: Bokhyllor
Hip to be square?

”Om jag ska vara ärlig så har bokhyllor för mig nästan uteslutande handlat om att lyckas förvara så mycket som möjligt på ett något sånär överskådligt sätt. Det är också länge min invändning mot Alex Johnsons tjusiga Bokhyllor. Visst finns här mycket flott design, men det verkar…” Läs mer

* * *

Redaktionens bokhyllor


Alices bokhyllor

”Hemma hos mig finns två bokhyllor med helt olika karaktär, min och P:s. Min är i ljust trä, lind, och innehåller många snälla och vackra böcker: poesi, bilderböcker, romaner och snyggböcker (sådana som innehåller bilder av konst, kryddor, växter eller något annat organiskt och fint). P:s bokhylla innehåller den ‘mörkare’ litteraturen…” Läs mer


Björns bokhylla

”I somras flyttade jag från en liten lägenhet till en något mindre liten lägenhet. En av tankarna bakom det var att jag äntligen skulle få plats för alla böcker. Bah! Humbug…” Läs mer


Anna Livs Billybokhyllor bågnar

”Hemma i flickrummet i Åkersberga stod en späd Billybokhylla inramad av en flera meter lång gullranka. När jag tröttnade köpte jag istället flera Ivarhyllor (också en Ikeastorsäljare) som farsan hjälpte mig att måla lindblomsgröna…” Läs mer


Böcker och skor – eller Annas bokhylla

”Folk som kommer hem till mig reagerar oftast på två saker. Först böckerna (de som ligger i travar på golvet och tvingar mig att ta en omväg varje gång jag vill nå min säng) och sen skorna…” Läs mer


Linas bokhylla

”Hemma hos mig får böckerna ta plats där de kan. Och det gör de! Böcker fullkomligt invaderar tomma ytor. Golv är en bra avlastningsyta, sa en gång min storkusin som jag såg upp till när jag var liten, och det har fått bli en devis jag lever efter…” Läs mer


Marias bokhylla

”Jag minns alla mina böcker och hur det var då jag läste dem. Jag minns var jag befann mig, vad jag gjorde och hur jag kände mig. Jag behöver ingen dagbok, böckerna är en journal över mitt vuxna liv…” Läs mer


Emelies bokhylla

”De senaste tio åren har jag flyttat elva gånger, flyttarna hem till mamma i glappen mellan lägenheterna ej inräknade. Jag har bott i allt från kollektiv till studentrum, ensam, som sambo, i andra hand i fullt möblerade lägenheter till inneboende i ett rum på knappa 7 kvm…” Läs mer


Annas bokhylla

”Jag bor litet, alldeles för litet, och har alldeles för många böcker för min lilla boyta. Därav har diverse mer eller mindre kreativa lösningar för böckernas boende blivit nödvändiga. Det här är min aktuellthylla…” Läs mer


Camillas bokhylla

”För ett halvår sedan flyttade jag in i den studentlägenhet där jag bor. Det viktigaste var att få plats med böckerna, jag köpte tre nya bokhyllor med plats för alla böcker plus några till. Antalet växer monstruöst…” Läs mer


Ingrids bokhylla

”Jag är fast i hyllan Universals grepp. Det känns alltid synd att inte använda det man har, så man köper till delar i stället. Hyllorna står i vinkel och har en dörröppning. Det har blivit ett praktiskt rum i rummet…” Läs mer

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2012-07-23 00:00 / Uppdaterad: 2012-07-21 19:02

Kategori: Special

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?