Recension

: Amors pilar
Amors pilar Coleen Murtagh Paratore
2010
Bonnier Carlsen
8/10

Efterlängtat återbesök på Cape Cod

Utgiven 2010
ISBN 9789163867118
Sidor 272
Orginaltitel The Cupid Chronicles
Översättare Maria Holst

Om författaren

Coleen Murtagh Paratore har tidigare skrivit flera bilderböcker som givits ut i USA. Hon bor i Albany, New York, med sin make och deras tre söner.

Sök efter boken

Här kommer den hett efterlängtade uppföljaren till Öppna ditt hjärta. Det här är den andra och fristående delen i serien om bröllopsfixarens dotter, den trettonåriga bokälskaren Willa Havisham.

När vi träffar Willa igen har hennes önskningar gått i uppfyllelse. Hennes mamma har gift sig med Sam och lagt sin gamla karriär på hyllan. I stället driver hon ett pensionat med samma fasta hand och driv som gjorde henne till en sådan framgångsrik bröllopsfixare. Willas mormor och mr Tweed har också slagit sina påsar (och affärsverksamheter) ihop. Nu kan Brambles invånare både läsa böcker och äta av mormoderns goda hemlagade kola under ett och samma tak. Allt borde vara frid och fröjd, men orosmolnen tornar snabbt upp sig över den lilla staden Bramble på Cape Cod.

Willa är lika kär i Joey (JFK) som förut och känslorna verkar vara besvarade, men är han inte lite väl flirtig mot andra tjejer? Och vad hände egentligen mellan honom och Willas ”frenemy” Ruby Sivler när Willa och hennes mamma flyttade från Bramble? Som om det inte vore nog oroar sig Willa också för sin mormor, vars hälsa vacklar. När Brambles bibliotek dessutom hotas av nedläggning rinner bägaren över och Willa tar saken i egna händer. Hon bestämmer sig för att samla in pengarna som behövs för att rädda biblioteket och anordnar en skoldans tillsammans med sin bästa vän Tina. På så vis slår hon två flugor med en smäll. Dels kan de samla in pengar, dels kan hon ta reda på vad JFK egentligen känner.

Willa har kallats för en modern Anne på Grönkulla och om man bortser från Annes utåtriktade personlighet och förmåga att prata öronen av folk, liksom det faktum att hon är så otursdrabbad, finns det vissa likheter. Willa har också ett hjärta av guld och kämpar för sina ideal. Coleen Murtagh Paratores miljöskildringar är liksom L.M. Montgomerys romantiska och levande. När jag läser om Anne vill jag besöka Prince Edward Island och när jag läser om Willa vill jag besöka Cape Cod. Det som förenar de båda författarna mest är emellertid deras förmåga att skapa karaktärer som läsarna älskar.

Sofia Luthman

Publicerad: 2010-12-08 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-07 10:13

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #3952

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?