Recension

: Ångest
Ångest Christer L Nordlund
2004
eget förlag
10/10

Ångestboken

Utgiven 2004
ISBN 9163154811
Först utgiven 1985

Om författaren

Christer L. Nordlund är Fil. Dr, leg. Psykolog, leg. Psykoteraput samt av luftfartsverket auktoriserad flygpsykolog.

Sök efter boken

Ångest. Ångest, ångest, ångest. Det har gått så fenomenalt mycket inflation i ordet ångest.

Det finns folk som är sjuka på riktigt. Folk som inte kan lämna sina hem. Folk som hellre karvar djupa fåror i sina armar än tänker sina egna tankar. Folk som flera gånger i månaden är helt övertygade om att de kommer dö inom de närmaste minuterna. Social fobi, tvångshandlingar och panikångest.

I Ångest av Christer L. Nordlund finns den riktiga ångesten beskriven. Christer L. Nordlund har inte mycket till övers för den psykoteraputiska skolan (Freud och hans fans). Istället ger han förklarningar till hur ångest uppstår, vilka uttryck den kan ta och hur man kan komma bort från den genom kognitiv beteendeterapi. Det är en smart bok. Den är lättläst. Och när du läst den kommer du kanske att förstå att du inte är ensam om att ha ångest och att det finns saker du kan göra för att må bättre. Men troligtvis kommer du att inse att det du kallar ångest bara är lite allmän oro. Så ta dig i kragen för fan. Det ska jag göra. Tack och hej.

Textutdrag (Visa/göm)

Elin Bennewitz

Publicerad: 2005-10-19 00:00 / Uppdaterad: 2011-02-13 20:48

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #1792

11 kommentarer

koncist och träffsäker recension

pusselpaus Oregistrerad 2005-10-19 09:20
 

BRA BOK! Alla självömkande mäniskor ska läsa denna. Lyssnar du på Broder Daniel eller Morresiy är den fan obligatorisk.

VelåcityBoy Oregistrerad 2005-10-19 12:46
 

Då får vi bara hoppas att boken börjar säljas också…

Niels Oregistrerad 2005-10-19 15:57
 

Dålig recension. Synd på en så bra bok. Nonchalant skrivet. Hade varit bättre om någon som verkligen lider av ångest hade recenserat boken. Nu får man ju ingen uppfattning alls om boken uppfyller sitt syfte, dvs. hjälper en person men ångest. Jag tror nämligen inte att de flesta som läser den här boken och som lider av ångest kommer säga till sig själva "Så ta dig i kragen för fan".

Sedan måste jag bara få fråga VelåcityBoy: Vem i hela friden är Morresiy? Lär dig stava för fan.

Oscar Wilde Oregistrerad 2005-10-19 18:08
 

Ah, läste inte bonusinformationen.

Niels Oregistrerad 2005-10-19 22:33
 

Ocsar Wildw: använd Google istället för din ilska.

Beng-Tze Oregistrerad 2005-10-20 20:43
 

Beng-Tze: Nu kanske jag är lite trög, men använda Google för vad?

Oscar Wilde Oregistrerad 2005-10-21 19:07
 

Oscar Wilde – Du bör tona ner din agression över resencionen, det Elin menade när hon skrev ta dig i kragen – du kommer inse att din ångest bara är allmän oro:
Det är menat till alla dessa personer som läser boken som inte riktigt lider av panikångest: Och det stämmer bra, jag har haft panikåängest i 3 år och min familj har haft svårt att förstå hur min och deras ångest skiljer sig; efter att dom läst boken har dom börjat förstå skillnaden mellan oro och ångest.

Kribba Oregistrerad 2005-11-17 16:20
 

Det är STOR skillnad på "lite allmän oro" och ångest!

wilma Oregistrerad 2007-01-30 21:36
 

Varför bråkar folk om det här? För att det är fult att ha ångest förståss, som alla andra psykiska sjukdommar. Det är bara att rycka upp sig, är ingen bra slutfras på en recention för en sådan här bok, det håller jag het med om. Det finns så många psykiskt sjuka som inte gör annat än att klandra sig själva för det, tror att det är fel på dem som inte kan ”rycka upp sig” bara. Det är skillnad på oro och ångest och panikångest. Tre steg. Många gånger används ordet ångest fel, i samband med att man känenr sig orolig, men det betyder inte att det är samma sak. Man kan få ångestattacker som inte har utvecklats till panikångest och det är inte samma sak som att oroa sig.

Eva Oregistrerad 2011-03-28 17:52
 

Jag har köpt den flera gånger om. Den är enormt träffsäker. Den daltar inte utan är konfronterande och direkt i sitt sätt att möta läsaren. Den förklarade ett problem jag haft i 15 år med 3 meningar. En av de bästa böcker jag läst.

Morgan Andersen Oregistrerad 2017-01-12 21:03
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?