Krönika

Fredagsmässan

Min Bokmässa blev försenad idag. Dels skulle jag byta hotell här i Örebro, och sedan blev det lite strul med det nya rummet. Jag passade på att frottera mig med min nya stad. Det kändes som att det var dags på riktigt. Strosade längs med Svartån i höstsolen och lyssnade på Frank Ocean.

Sen var det äntligen dags för fredagens mässa. Började med ett seminarium om bokcirklar, som också kan benämnas som litterära samtal eller läsecirklar. Att delta i en sådan gör både att en lär sig mer om sig själv, andra och litteraturen. Det kan också göra dig förberedd på många möten och situationer i livet genom att du har läst om det i litteraturen.

Ett tips jag tog till mig till min egen BK var att det kan vara bra att cirkla runt en bok som har luckor så att det finns något att fylla i och prata om.

Ett annat intressant seminarium handlade om att befrias från ett liv utan läsning. När en skriver lättlästa böcker är varje ord viktigt och värdefullt. Det handlar om att skapa möjligheter för alla människor att få ta del av bra berättelser. Lättläst är inte längre en genre, utan det finns flera.

Böcker kan ge unga människor kraft. Det avhandlades i ett annat seminarium. Mycket springer ur Barnkonventionen som blev lag i år. Det betyder att alla barn är lika mycket värda. Dock handlar det inte om att alla ska behandlas likadant.

Bilderboken Else-Marie och småpapporna firar trettio-årsjubileum i år. Den trycks hela tiden upp i nya upplagor. Författaren Pija Lindenbaum menar att det var något hon gjorde för länge sedaan, präglad av sin tid.

Det var ett axplock av min mässfredag.

Kram och många ord på er!

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2020-09-26 10:00 / Uppdaterad: 2020-09-26 04:59

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?