Nyhet

Vecka 15 – boktipsandets ädla konst

Inspirerad av det arbetstema vi hade i helgen (som du hittar här) kommer jag imorgon börja ett nytt jobb som vikarie i en bokhandel (okej det var inte bara temat, lite slump var det också).

Självklart tokromantiserar jag jobbet i bokhandel oerhört efter att ha läst böcker som t.ex. Drömbokhandeln nyligen och har kanske alltför högt ställda förväntningar. Det ska givetvis bli roligt att få boktipsa i ett så kort format jämfört med vad jag är van vid men också lite läskigt. Vad vill folk veta? Kommer jag kunna svara snabbt på frågan: är den bra eller dålig? Är botten i mig verkligen botten i andra? Vilka är de säkra bokkorten? Vilka läsare vill ha utmaningar och vilka vill ha något de känner igen? Att avkoda text är ju en sak, det har jag i alla fall övat mig på, men hur avkodar jag en läsare? Jag tar med andra ord tacksamt emot tips på böcker som utspelar sig i bokaffärer!

I utbyte kommer du den här veckan få läsa recensioner av bland annat debutanten Caroline Nylanders Du satt på karlavagnen som behandlar alkoholism inom en familj och får betyget 7/10 idag.

På onsdag skriver Anna om Leif Holmstrands Tjuvklyftan som är en roman som på ytan har ett ganska klassiskt händelseförlopp om antal personer som återvänder till uppväxtsorten, där texten sen börjar nysta bland händelser från tonårstiden. I Leif Holmstrands version blir det experimentellt, han skriver en våldsam och händelserik prosa som lämnar läsaren i gapande klyfta mellan tid och rum.

På lördag gästas dagensbok av Helena Lie, som skriver om Tua Forsströms diktsamling En kväll i oktober rodde jag ut på sjön.

På söndag recenserar Björn Michail Sjisjkins Brevboken - stort upplagd och hisnande vacker rysk kärleksroman med ena foten i det gamla imperialistiska Tsarryssland och den andra i ett sent Sovjetunionen.

PS. Vinnarna i utlottningen av För alltid Sigge är avgjord, vinnarna är meddelade via mejl och böckerna kommer att skickas ut under veckan. Grattis till vinnarna!

Marcus Stenberg

Publicerad: 2013-04-08 14:59 / Uppdaterad: 2013-04-08 14:59

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?