Krönika

Ny vecka på dagensbok.com

Det bästa med maj förutom våren (och den tycks ju ändå ha begett sig någon annanstans) är alla röda dagar. Den här veckan kommer förhoppningsvis att bjuda på många lediga stunder att försjunka i en bok. På dagensbok.com tar vi däremot inte ledigt utan bjuder på sju nya böcker.

Idag recenserar Björn Lazarusprojektet av Aleksandar Hemon. Det är en berättelse om en ung jugoslav på semester i USA när kriget bryter ut i hemlandet och han helt enkelt blir kvar. Parallellt med denna berättelse löper berättelsen om Lazarus. Dessa två berättelser vävs så in i varandra och blir en roman om sökande och identitet och hem.

Maria har läst en bok som inte liknar något hon har läst på mycket länge. Åsa Nelvins Tillflyktens hus är en bok som rör sig från realismen till surrealismen, den är symbolisk och absurd, den följer Ns liv som tar slut men ändå fortsätter.

Vi kommer även att bjuda på Ola Klippviks debut Hotellet, en bok om skuld och ansvar och det som kommer sen. Och Kalle Linds Människor som gått till överdrift, uppföljaren till Människor det varit synd om, som bjuder på snaskigheter, traverklamp och citat från kändisar och andra.

Trevlig läsning önskar redaktionen på dagensbok.com

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-05-10 11:45 / Uppdaterad: 2010-05-10 15:46

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?