Nyhet

Händelserik vecka på dagensbok.com

Just nu sitter vi på dagensbok.com och peppar för romangala på Berwaldhallen där Sveriges Radios Romanpris delas ut ikväll. Har du missat att läsa om dom nominerade så gör du det här och om du vill lyssna på finaldiskussionerna gör du det här.

Som vanligt bjuder vi på en händelserik vecka, idag skriver Björn om Jean Gionos Kullen som han beskriver som existentialistisk skräck när naturen tar hämnd. Därefter följer Tracy Chevaliers Okända väsen, en historisk roman om fossil, kärlek och kvinnors frigörelse baserad på Mary Annings liv.

Även Eva har läst Stockholms mest hajpade bok just nu och bjuder på en reprisrecension av Norrtullsligan av Elin Wägner. Har du också läst årets Stockholm läser-bok och vill ha någon att prata om den med? På Stockholm läsers blogg hittar du alla bokcirklar och evenemang kring projektet.

Mot slutet av veckan bjuder Alice på en glaghumoristisk skildring av Senegal och dess kopplingar till Frankrike i Atlantens mage av Fatou Diome. Jag är fortfarande skärrad och uppslukad av mörkret och styrkan i Mara Lees Salome, en roman som i 80-talets Skåne går i fotspåren av myten om Salome.

Trevlig läsning önskar redaktionen på dagensbok.com

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-03-07 12:00 / Uppdaterad: 2011-03-07 11:54

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?