Nyhet

Stockholm, Stockholm, stad i världen

Nyss hemkommen från New York slår det mig hur tyst det är i Stockholm. Så där som det gör när världens storstäder ringer i ens öron. Men Stockholm är Stockholm och hemma och en stad att älska, trots att den inte alltid uppfyller våra drömmar. Redan 1908 skrev Elin Wägner om sitt Stockholm i Norrtullsligan, som blev utvald till årets Stockholm läser-bok. Idag avslutas projektet med stor fest på författarcentrum och vi på dagensbok har valt att fira av Norrtullsligan med tre nya recensioner av den. Tidigare under våren har Björn och Eva höjt sina röster om boken.

Senare under veckan recensionsdebuterar våra två nya redaktörer Camilla och Ingrid. Först ut är Camilla som skriver om Anna Schulzes Att ringa Clara. En roman om en komplicerad men varm och livslång vänskap. Ingrid har läst Amos Oz uppmärksamma novellsamling Lantliga scener och gillar den så mycket att hon börjar med att dela ut en tia, bättre kan det inte bli!

Trevlig läsning önskar redaktionen på dagensbok.com

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-06-07 11:22 / Uppdaterad: 2011-06-07 20:27

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?