Gästrecension

: Absolut story
Absolut story Kenth Olsson
2002
Accent
7/10

Till ditt absolut fullständiga barskåp

Utgiven 2002
ISBN 9189622006
Illustratör Stefan Thor
Medförfattare Roberto Finoli

Gästinformation

Jonny Gustavsson, servitör och student vid Restauranghögskolan i Grythyttan. Denne Mjölbygrabb har under studietiden fokuserat på ledarskap och ekonomi inom restaurangnäringen.

Sök efter boken

Boken är förpackad i kungsblå färg, med boktiteln i silverfärgad text, därtill en diskret tryckt silhuett av den välkända flaskdesignen. Bilder och layout är trevliga och intressanta, och ger ett mervärde till läsningen.

Absolut Story börjar vid Liquors Congress på Fairmont Hotel i New Orleans, där Vin & Sprit AB lanserar svensk vodka på den amerikanska spritmarknaden. Kenth Olsson beskriver denna otroliga framgång på ett kortfattat och rättframt sätt.

Författaren har verkligen gjort en omfattande populärhistorisk beskrivning där svensk vodka hela tiden vävs in och följer med i historiebeskrivningen. Boken är lättläst och en guldgruva för den som vill ha en allmän historik om the Absolut Story, från vikingar till vodka. Författaren ger också en rik lokalhistoria om bland annat Åhus, där Absolut Vodka tillverkas idag.

Det förekommer även mängder med små historiska tårtbitar som är vackert serverade bland bilder och illustrationer. Det är bara att ta för sig! Visste ni exempelvis att en stadsdel i New York är uppkallad efter en svensk vid namn Jonas Bronck? Han var förste svensk på Manhattan under 1630-40-tal och stadsdelen kom att kallas Broncks Land, som senare kort och gott blev Bronx.

Jag kan varmt rekommendera denna bok till er som är fans av Absolut Vodka och vill veta mer om bakgrunden till framgången. Boken borde vara ett självklart komplement till ett absolut fullständigt barskåp!

Jonny Gustavsson

Publicerad: 2005-07-15 00:00 / Uppdaterad: 2011-05-14 14:46

Kategori: Gästrecension, Recension | Recension: #1696

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?