Gästrecension

: Polisen och den oförfalskade ondskan
Polisen och den oförfalskade ondskan Gösta Unefäldt
2001
Carlssons
5/10

Bra underhållning för stunden

Utgiven 2001
ISBN 9172033967

Om författaren

Gösta Unefäldt är känd för serien om polisen i Strömstad. Flera av böckerna har blivit framgångsrika tv-serier.

Gästinformation

Kjell Dellert är 36 år, studerar teologi men sysslar också med skådespeleri, skrivande, uppträder ibland som sångare i olika sammanhang, är programledare och producent vid den lokala TV-stationen Järfälla Lokal-TV. Driver tillsammans med en kompis internetsidan www.akademin.org där han står för det mesta av materialet.

Sök efter boken

Finns det någon som inte har hört talas om poliserna i Strömstad? Nu var det visserligen några år sedan den sista omgången av TV-versionen sändes, men nog minns man tydligt Per Oscarsson som kommissarie Järgensson, Evert Lindkvist som Nils Gryt, Alf Nilsson som Bo Kronborg och Stefan Ljungqvist som Evald Larsson. Men innan de fanns i TV så fanns de i bokform, och så har de även levt vidare sedan TV slutat spela in nya avsnitt. Den senaste deckaren i raden kom 2001 och heter "Polisen och den oförfalskade ondskan".

Poliserna är här lite äldre och skröpligare än vi är vana vid, Gryt ska rentav strax pensioneras (är detta därför den sista boken om Strömstadspoliserna?). Men på intellektet är det inget fel när det gäller att hitta en 16-årig flicka som kidnappats. Kidnappningen kompletteras snart med ett grymt mord och poliserna drar igång stora utredningsmaskineriet. För det kvinnliga inslaget i gubbvärlden står den relativt unga kriminalinspektören Pernilla Bitén (På TV spelad av Eva Carlsson).

Mycket schabloner är det i denna lite gammaldags deckare, författaren lyckas inte heller skildra ungdomar på ett trovärdigt sätt. Men när man sagt detta kan man lugnt konstatera att Unefäldt håller klassen. Spännande är det, och välskrivet. Humorn är aldrig långt borta och de tre huvudpersonerna skildras med värme och kärlek. En stunds god underhållning väntar er om ni skaffar den här boken.

Kjell Dellert

Publicerad: 2003-10-25 00:00 / Uppdaterad: 2003-10-25 00:00

Kategori: Dagens bok, Gästrecension, Recension | Recension: #949

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?