Nyhet

Frimansson årets deckare

Nu har Svenska Deckarakademin utsett årets bästa svenska deckare. Priset tilldelas Inger Frimansson för romanen Skuggan i vattnet med motiveringen ”en djupt inkännande människoskildring som med små medel bygger upp en smygande spänning”. Det är andra gången Frimansson får priset. Första gången var 1998 med genombrottsromanen God natt min älskade.

Årets bästa översatta deckare blev Änglarösten av Arnaldur Indriðason (översatt av Ylva Hellerud): ”Ett starkt berörande familjedrama i kriminallitterär form”. Dessutom delade akademin ut sitt fackbokspris till Lars-Erik Nygren ”för hans bibliografiska gärning” samt ett Grand Master-diplom till Gösta Unefäldt.

Ella Andrén

Publicerad: 2005-12-02 16:40 / Uppdaterad: 2010-01-05 01:50

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?