Nyhet

Säljande priser

Det finns priser och det finns priser. De där som är liksom allmänt hedervärda. Och så de som tar försäljningen till nya höjder. Att Augustpriset hör även till den senare kategorin har bland andra Mikael Niemi fått erfara tidigare, och i år var det dags för Monica Fagerholm. Fagerholms bok, Den amerikanska flickan, trycktes från början i 8 000 exemplar. På morgonen efter prisgalan försvann de plötsligt snabbt ur butikerna, och i dagsläget har man fått trycka upp ytterligare 25 000. Också av fack- och barnboksvinnarna, Lena Einhorns Ninas resa och Bo R Holmbergs och Katarina Strömgårds Eddie Bolander & jag har det gjorts stora tilltryck.

Även årets bästa svenska deckare enligt Svenska Deckarakademin, Inger Frimanssons Skuggan i vattnet ökar i försäljning och trycks om. På motsvarande översatta deckare, Arnaldur Indridasons Änglarösten, är effekten inte lika stor. Och årets Nobelpristagare, dramatikern Harold Pinter, tja, han blev ju tryckt i alla fall. Onekligen ett steg framåt det också.

Ella Andrén

Publicerad: 2005-12-19 21:38 / Uppdaterad: 2010-01-22 13:46

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?