Gästrecension

: Kantorns änglar
Kantorns änglar Ylva Brodin
2003
Författarhuset
10/10

Lysande om fasader som rasar

Utgiven 2003
ISBN 9189390318

Om författaren

Ylva Brodin föddes 1962. Hon skriver själv på förlagets hemsida att hon tidigt drabbades av ett utanförskap. men hon har hela tiden skrivit och gett ut två tidigare böcker hos Författarhuset: ”Hannahs hemlighet” och ”Mammamonstret”.

Gästinformation

Kjell Dellert är 36 år, studerar teologi men sysslar också med skådespeleri, skrivande, uppträder ibland som sångare i olika sammanhang, är programledare och producent vid den lokala TV-stationen Järfälla Lokal-TV. Driver tillsammans med en kompis internetsidan www.akademin.org där han står för det mesta av materialet.

Sök efter boken

Tillåt mig presentera årets hittills bästa bok! Den heter "Kantorns änglar" och är författad av Ylva Brodin, som fick en mycket lyckad start på sitt författarskap häromåret med debutromanen "Hannahs hemlighet". "Kantorns änglar" är en helt annan bok men den är skriven med samma värme, äkthet och humor. Och med samma fingertoppskänsla när det gäller att bygga upp dramatiken.

Kantorns änglar, det är kyrkokören. "Mina sångänglar" som han säger, den intensive och kanske till och med lätt galne kantorn Peo som lever för Gud, musiken och sin hustru Gabrielle. Men han nöjer sig inte med sina sångänglar, han bygger egna änglar också. Dockor som han kastar ut från ett stup med förhoppningen att de ska flyga.

Berättelsens huvudpersoner är systrarna Josefin och Nora som driver ortens veterinärpraktik. Josefin, som har ett litet fysiskt handikapp sedan födseln ser sig själv som den svaga med självförtroendet i botten. Nora däremot är den beskyddande som tar hand om sin syster. Men det är Josefin som blir den starka, den som alla tyr sig till, när plötsligt ett dödsfall skakar det lilla samhället. Och dödsfallet är inte det enda obehagliga som drabbar bygden. Olyckorna kommer slag i slag och avslöjar obarmhärtigt de hemligheter som byborna försökt dölja för varandra. Vem kan man lita på när allting rasar? Vem talar sanning och vem ljuger? Ingenting är vad det verkar vara, och det visar sig att även systrarna haft hemligheter för varandra.

Som sagt, detta är en mycket, mycket bra bok som jag rekommenderar å det bestämdaste.

Kjell Dellert

Publicerad: 2003-06-21 00:00 / Uppdaterad: 2003-06-21 00:00

Kategori: Dagens bok, Gästrecension, Recension | Recension: #751

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?