Recension

: Rom
Rom Börje Magnusson
2001
Wahlström & Widstrand
6/10

Lonley planet de lux

Utgiven 2001
ISBN 9146181245

Om författaren

Börje Magnusson är docent i konstvetenskap och tidigare intendent vid Nationalmuseum. Sedan 1992 är han verksam som biträdande föreståndare för Svenska Institutet i Rom.

Sök efter boken

Att beskriva ett resmål kan vara nog så knivigt. Att göra det på ett bra sätt är ännu värre. Oftast är intrycken för många för att det skall gå att trycka ned på ett sätt som gör att vänner och bekanta riktigt förstår. Det vet alla som get sig på vykortsförfattande.

Ett alternativ till det kortfattade är att göra som Börje Magnusson: ta med allt som du är intresserad av. Då handlar det förstås inte om några vykort eller ens brev utan boken Rom är en fet lunta på nästan 600 sidor och det kan väl behövas om man tar sig an den eviga staden.

Om man är ute efter Roms kultur och historia så har jag svårt att se en bok som slår denna. Den är mer än en turisthandbok och kan om man vill läsas som skönlitteratur. Den fyller helt enkelt de två uppgifter som krävs av en resemålsskildring: dels att den ger kvalitativ information för den som är på plats och dels att den lockar människor som aldrig varit på platsen att överväga just denna destination.

Per Warmark

Publicerad: 2002-07-24 00:00 / Uppdaterad: 2011-06-18 14:36

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #614

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?