Recension

: Nytt vegetariskt
Nytt vegetariskt Celia Brooks Brown
2002
B. Wahlströms
6/10

Älg eller linser?

Utgiven 2002
ISBN 9132326645

Om författaren

Ceila Brooks Brown är kock och vegetarian och har givit ut en bok tidigare. Hon är född i USA men bosatt i England.

Sök efter boken

Vegetarisk mat är något som vissa ibland rynkar lite på näsan åt. Kanske är det en vedertagen uppfattning att vegetarianens kostcirkel endast utgörs av bönor, ris, linser och en och annan frukt. I Nytt vegetariskt får läsaren dock smaka på andra bullar.

Celia Brooks Brown introducerar läsaren eller användaren av hennes kokbok med allmän dietlära för vegetarianer. Kroppens behov av vitaminer, proteiner och mineraler och i vilka råvaror man finner dessa, om man inte är köttätare, är ett alldeles utmärkt sätt börja en kokbok innan man serverar sina nykokta recept tycker jag.

Brooks tycker att fantasin ska flöda fritt i köket, vilket inte behöver innebär att man häller kakao över sina makaroner. Nej, det vegetariska köket smakar bäst med en portion fantasi eftersom det finns så mycket ur växtriket att välja på. Man behöver inte avvara sina favoriträtter med kött utan bara byta ut köttet. Vad sägs om exempelvis en parmesanburgare eller en currygryta på rostad aubergine och cocos.

Det saftas i min mun när jag läser igenom de vegetariska recepten utan att vara vegetarian och de färgglada kokboksbilderna ökar min enzymutsöndring. Men va fan, jag älskar ju nedlagd älg så jag öppnar min frys och hugger in.

Ranald MacDonald

Publicerad: 2002-04-22 00:00 / Uppdaterad: 2011-04-11 00:10

Kategori: Recension | Recension: #545

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?