Recension

: Buffé! Från mingel till festbuffé
Buffé! Från mingel till festbuffé Elisabeth Johansson
2004
Prisma
5/10

Inget för nybörjare

Utgiven 2004
ISBN 9151842270
Sidor 114

Om författaren

Elisabeth Johansson har en gedigen bakgrund inom restaurangbranschen. Hon har bl. a. jobbat på Rosendahls trändgårdscafé och Villa Källhagen samt ingått i kockteamet vid tre Nobelfester.

Sök efter boken

Vad gör en kokbok bra? Är det läckra bilder på tjusiga uppläggningar? Är det så många recept som möjligt, för att få valuta för pengarna? Är det att recepten är lätta att följa och pedagogiskt presenterade? är det att boken innehåller en massa nya och exotiska recept som ska sätta igång fantasin?

För min del vill jag gärna ha pedagogiskt upplägg, inte alltför många krångliga steg, schysst layout och många recept. Buffe! innehåller förvisso en mängd recept, och de flest verkar goda, även om det finns de obligatoriska cross-overprylarna som ingen nog EGENTLIGEN vill äta, men som ser schyssta och spännande ut på bild. Det största problemet med Buffé! är att den saknar struktur. Hela boken känns rörig, och det är svårt att hitta eftersom recepten står tätt sammanpackade. Minus också för att en hel del rätter inte finns på bild. De bilder som finns är dock otroligt vackra och inspirerande.

Buffé! är alltså tänkt som en hjälpreda när det ska lagas massa maten till många, med menyförslag och uppdelningar i ”Student”, ”Konfirmation”, ”Kräftskiva” osv. Varför vissa rätter anses passa bättre till vissa tillställningar måste väl sägas vara en smaksak, men det känns lite väl inrutat. Lite bättre struktur samt allmänna tips för att underlätta förberedelser och tillagning hade inte skadat.

Anna Larsson

Publicerad: 2004-08-27 00:00 / Uppdaterad: 2011-11-22 11:35

Kategori: Recension | Recension: #1316

2 kommentarer

En mat/kokbok som ljudbok vore tufft!

åäö Oregistrerad 2004-08-27 17:37
 

Testa ”VÅR KOKBOK” ! Den är pedagogisk så det räcker!
Men vill man få inspiration och har lite egen fantasi är det ju bara att bläddra mellan alla underbara kapitel och plocka ihop sin EGEN buffé! Och det är ju meningen!
Visst kan en del recept verka komplicerade, (inget man fixar till i en hast en tisdagkväll efter jobbet) men betänk att recepten är skrivna av en mästerkock!!!
Själv är jag lycklig ägare till Elisabeths alla kokböcker Och väntar på nästa och nästa och nästa….

Anita Wiberg Oregistrerad 2011-07-26 22:11
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?