Recension

: Schücks Gröna
Schücks Gröna Cathrine Schück
2001
Bokförlaget DN
9/10

Den hemtrevligaste kokboken på länge

Utgiven 2001
ISBN 9175884127

Om författaren

Fotograf: Susanna Blåvarg

Cathrine Schück är en välkänd matprofil i Sverige och har bland annat skrivit Pasta Vid Spisen, Schücks Sommarmat, Schücks Vintermat och Schücks Gröna. Hon arbetar även som kock och kostrådgivare.

Sök efter boken

Jag rekommenderar verkligen inte den här boken till någon två dagar före löning.

För det är ju så enormt goda recept. Man blir hungrig och vill genast springa till affären och köpa färsk sparris och grekisk halloumiost, fast det enda man har råd med är några gula lökar. Vilket man visserligen kommer långt med. Jag började bläddra lite i kokboken när jag skulle sova en kväll. Det slutade med att jag fick gå upp och rafsa lite i skåp och kyl innan jag överhuvud taget kunde somna.

Cathrine Schücks recept och Albert Håkanssons foton får det verkligen att vattnas i munnen på en. Recepten är skrivna på ett lite hemtrevligt sätt och inleds ofta med en liten personlig historia, som vart Schück fått receptet ifrån eller vad man kan byta ut mot vad, om man nu inte råkar ha det eller det hemma i skåpet.

Boken är uppdelad i kapitel så man snabbt hittar det man söker. Soppa är ett bra kapitel (särskilt bra i slutet av månaden, eftersom det ofta är billig mat), Smörgås, paj och pizza är nästa kapitel (min favorit) och sedan följer gröna för- och huvudrätter, recept med pasta och ris för att på slutet krönas av Efterrätter (nej, detta är min favorit!). Dessutom finns ett överskådligt register i slutet av boken.

Den här kokboken funkar även om man inte är superkock. Man blir sugen på att testa nya spännande recept med grönsaker som man tidigare aldrig riktigt vågat köpa hem för att de verkat lite läskiga. Det visar sig att man kan göra riktigt spännande rätter, som faktiskt är riktigt enkla också. Den här kokboken visar att det inte är krångligt att äta grönt. Så nu finns det ingen ursäkt längre. Go vego!

Johanna Look

Publicerad: 2002-04-22 00:00 / Uppdaterad: 2011-04-01 08:41

Kategori: Recension | Recension: #545

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?