Recension

: Drottningen i kassan
Drottningen i kassan Erika Petersson
2017
Galago
7/10

Tankeställare för konsumenter

Utgiven 2017
ISBN 9789177750208
Sidor 152

Om författaren

Erika Petersson är född 1994 och uppvuxen i Borgholm. Hon arbetar i kassan i en livsmedelsbutik på Öland, skriver krönikor i Handelsnytt och driver Twitterkontot @kassadrottning, med mer än 30 000 följare.

Sök efter boken

Vi stöter alla på dem. Typ varje dag. Om vi inte rent av tillhör gruppen själva. Ni vet, alla de som arbetar i butik. Sitter i kassan och tar betalt, packar upp varor, och utövar all annan magi som får en vanlig butik att fungera för alla kunder som tittar in.

Den som inte arbetar i branschen själv kanske inte alltid ägnar butikspersonalens verksamhet så många tankar. Men här finns nu en bok som kan ändra på det. Drottningen i kassan är en mängd kortare texter och illustrationer av, och om livet som, just en anställd i en butik. Twitterinlägg. Enstaka bilder. Kortare tecknade serier. Korta texter. Det är en stil där innehållet är viktigare än att utformningen nödvändigtvis ska vara särskilt vacker.

Och det handlar om de tokiga kunderna, de dryga kunderna, de jävliga kunderna. Och de helt coola kunderna, som lugnt traskar in och frågar efter lite vatten när deras buss på parkeringen utanför står i brand. Allting skrivet med humor. Men kanske kan också en viss trötthet över – ska vi kalla det mindre begåvade – frågor från kunder anas. I sin helhet kan den här boken säkert ge mängder av glada igenkänningspoäng från alla som själva arbetat i branschen. För oss andra läsare kan den säkert ge många underhållande tankeställare om hur vi själva beter oss i våra vardagliga butiksbesök.

Klas Rönnbäck

Publicerad: 2018-04-07 00:00 / Uppdaterad: 2018-04-07 09:27

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #7300

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?