Krönika

Debutantbar med fokus på samtid och relationer

untitled (13)

 

I torsdags, dvs den 21 november, var det så äntligen dags för höstens DebutBar som de sista åren huserat på Debaser Medis här i Stockholm. Denna novemberdag var det elva knoppande författare som slöt upp för att berätta samt läsa ur sin första bok. Som de senaste årens tradition bjuder leds samtalen av Harald Hultqvist. Vi var ett digert gäng som trotsade mörkret och mötte upp debutanterna och deras färska böcker.

Först ut var Jessica Johansson med Thrillerliv som från början var en 80-sidor lång dikt som blev till en roman. Det är en något komplex stureplansbimbo som innehar huvudrollen och det handlar om masspsykoser och socialt medieknarkande. En roman i tiden helt enkelt. Denna bok inhandlade jag redan på Bokmässan för två månader sedan.

Johanna Westers bok Nattsagor för hemlösa är också ett samtidsfenomen. Det handlar om att bli vuxen och om den romantiska, sanna och helt utbytbara kärleken. Manin vid det som ännu inte har hänt eller ens kommer att hända. Det här är en bok jag blir mycket nyfiken på. Den verkar handla om att bli vuxen.

Den tredje boken som jag bar med mig som en förhoppning hem var Katarina Bivalds Läsarna i Brooken Wheel rekommenderar. Den handlar om  en otroligt boknördig svensk tjej som efter en brevväxling med en äldre dam beger sig till Iowa för att träffa brevvännen som under tiden har hunnit avlida. Vad ska hon göra då? Hon öppnar ett antikvariat i Brooken Wheel. Och därefter kan jag tro att historien tar fart.

Den röda tråden bland debutanterna verkar vara relationer och samtidsfenomen. Ni kommer säkert att få läsa mer om dessa nybakade författare här på Dagensbok. Önskar dem alla framgång och massa ordlycka.

 

 

 

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2013-11-26 00:00 / Uppdaterad: 2013-11-29 23:27

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?