Krönika

Anna Livs bokmässa

IMG_20130930_214423

Bokmässan är mer än böckerna. Det handlar om de möten som böcker bygger. Författare, läsare och samtalen som uppstår. I år var jag mer luttrad. Samtidigt som jag med åren blivit mer förberedd på vad som väntar i mässhallen har jag blivit mer öppen och mottaglig i gyttret. Sållat och läst av både golvet samt seminarier. Nätverkat en massa. I år hade jag dessutom förmånen att bo mitt i allting. Här kommer mina highlights:

Gothia Towers
Att bo på Gothia mitt i smeten var sannerligen en ynnest. Det innebar inte bara ”A room with a view”. Att frukostera med Dregen, Jan Myrdal, Babel-redaktionen och många andra innebar att jag aldrig glömde var jag befann mig. Dessutom kunde jag slinka upp på rummet om det var lång toa-kö eller om bokkassarna blev för tunga. Dessutom kunde jag vila benen på rummet och snabbt lägga på ett lager glitterögonskugga om det krävdes.

IMG_20130929_150327

Seminarierna
Mats-Eric Nilssons seminarium kring hans senaste bok Saltad nota då han undersökt restaurangbranchen och alla fuskiga genvägar var en höjdare. Jag satte hotellfrukostens äggröra i halsen när det berättades om att det går att köpa färdiga plastdunkar som etiketteras ”äggröra”. Visst innehåller de någonslags ägg men också en himla massa tillsatser. Då var det befriande att lyssna till Johanna Westman och Pernilla Stalfelt som skrivit böcker om riktig mat och bakning. Mattias Boström berättade inlevelsefullt om sin stora passion Sherlock Holmes och hans aktuella bok Från Holmes till Sherlock.

Bokinköpen
Har nog aldrig köpt så många böcker på mässan som i år. Kanske var utbudet mer passande för mig eller så handlade det om att jag fiskade tips samt var bättre på att vaska guldkornen. Ett par av inköpen kommer ni garanterat få läsa mer om här.

IMG_20130927_115432

Galago och Bang
Går väl egentligen in under bokinköpen, men måste särskilt nämnas och hedras. Att Galago satsat särskilt på kvinnliga serietecknare har väl undgått få. Men deras monter var särskilt välbesökt både av mig och många andra. Bra erbjudanden och spännande titlar.

Redaktionen
Vad vore väl en bokblogg utan sina läsare? Och vad vore den utan sina skribenter? Intet. Att få ynnesten att umgås med redaktionen bland böckerna var guldigt. Vi hade dessutom en finfin redaktionsmiddag i Majorna för oss i Dagensbok som kunde komma loss. Fint att kunna ses ”på riktigt” och planera framtid och finlir, samt ha kul.

Författarna
Alla fina författarmöten… Jessika Johansson som är aktuell med Thrillerliv, Jenny Jägerfeld och hennes sprillans Jag är ju så jävla easy going, Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck som tillsammans skrivit Vi måste sluta ses på det här sättet, Louise Halvardsson som jag intervjuade om hennes nya spännande projekt.

Bokbloggarna
Så fint och vederkvickande att få träffa andra bokbloggare. Som traditionen bjuder var det bokbloggarmingel i bokbloggarrummet där visitkort och erfarenheter utbyttes. Vad vore vi utan varandra?

Allting annat kuligt
När en massa boknördar samlas under ett par dagar händer det såklart en massa saker. Sammanstrålandet på Park efter alla måsten till exempel. Då blir det skvaller och span.

IMG_20130927_123253

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2013-10-09 00:00 / Uppdaterad: 2013-10-08 16:56

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?