Nyhet

Vecka 22 på dagensbok: ALMA-pristagare, social media-dystopi och cancerskildring

I sommar jobbar jag extra med att sälja böcker på en flygplats. Människor med hemlängtargenen som lämnar Sverige för längre perioder bunkrar upp med svenska deckare och utvandrarserien – båda fullproppade av miljöbeskrivningar från Sverige. Andra ska till ett land för första gången och vill få en annan typ av förståelse för en kultur än vad en guidebok kan ge, även om det bara är en minimal detalj. En tredje grupp ska på tjänsteresa och vill ha lite verklighetsflykt.

Den här veckan recenseras böcker skrivna av författare från bland annat Ryssland, Frankrike, Sverige och Argentina. Kanske går någon av dem att använda för att resa, som verklighetsflykt eller för hemlängtan.

Vecka börjar med att Alice recenserar två böcker av årets ALMA-pristagare – ISOL.

Vår recensent Kettil har läst en bilderboksvariant av Rödluvan och vargen till tisdag och gett sin recension rubriken ”En tandlös saga med bett”.

På onsdag skriver Björn om Anna Starobinets Den levande - rysk social media-dystopi med ett gränslöst fascinerande grundkoncept som han tyvärr tycker tappar farten halvvägs igenom.

På söndag läser Emelie Justine Levys Inget allvarligt, en kort och tät roman och som alltid när det kommer till Levy är det makalöst bra!

På lördag har vi en gäst i form av Charlotte Qvandt som skriver om Kristian Gidlunds uppmärksammade bok I kroppen min: resan mot livets slut och alltings början, som handlar om hans cancersjukdom och bygger på hans blogg.

Marcus Stenberg

Publicerad: 2013-05-28 09:47 / Uppdaterad: 2013-05-28 09:47

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?