Nyhet

Vecka 33 på dagensbok.com – En föraning av höst

Igår tog jag en promenad och kände för första gången hur det doftade höst ute. Äpplen, plommon, rengtunga moln och multnade löv. De flesta av er börjar säkert jobbet idag och om någon vecka börjar skolorna igen. Det känns i hela kroppen att det är höst snart. Eller hur? Vi inväntar höstens böcker och bevarar sommaren ett litet tag till här på Dagensbok.

Anna Liv inleder denna vecka med en recension av Viveca Stens midsommardeckare I stundens hetta. Det är den femte Sandhamnsdeckaren om Thomas Andreasson och Nora Linde. En död kropp hittas på stranden, och en intensiv jakt bland de inblandade ungdomarna påbörjas. Det visar sig att alla inblandade har sin egen version av vad som hände den där midsommarnatten. Historien är spännande men karaktärerna är flyktiga tycker Anna Liv.

Anna Liv har också varit på poesiuppläsning på Skönviks konstpaviljong med anledning av att det är 100 år sen Säters Hospital öppnades. Där lyssnade hon bl.a på poeten Charlotte Qvandt som medverkade i utställningen LATENT som visas vid hospitalet. Om detta skriver hon en krönika i veckan. Missa inte det!

Imorgon skriver Björn om Andrei Codrescus Tzara och Lenin spelar schack, en bruksanvisning i dadaism. En besynnerlig bok hälsar Björn.

På onsdag skriver Eva om den första svenska översättningen av Charles Baudelaires Pauvre Belgique (Arma Belgien).

Oscar avslutar veckan med att skriva om Kvinnan som älskade Hitler. En bok om kärlekshistorien mellan Eva Braun och Adolf Hitler. En bok utan vidare passion med med gott om fotnoter.

Glöm inte bort att förlänga semestern med många lässtunder.

Camilla Hällbom

Publicerad: 2012-08-13 14:10 / Uppdaterad: 2012-08-13 14:10

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?