Nyhet

Veckan på dagensbok.com – Mandariner, prinsessbiografi och varulvar

Förra veckan var delar av dagensbok-redaktionen på den traditionella Debutbaren som numera ordnas varje vår och höst av några av biblioteken i Stockholm. Detta brukar vara en uppskattad kväll där flera av säsongens litterära debutanter läser ur och diskuterar sina böcker. Läs mer i Anna Livs krönika om kvällen.

Idag skriver Håkan om Michael Azars Den ädla döden, om västerländsk martyrdyrkan idag och ur ett historiskt perspektiv. Detta är en idéhistorisk essä som ger en imponerande granskning av martyrer som kollektiva minnen och vapen.

Richard skriver om Simone de Beauvoirs roman Mandarinerna, nyutgåva i Norstedts klassikerserie. En helt fantastisk roman, menar Richard, som inte förstår inte varför alla tycker att Sartre var en bättre romanförfattare än de Beauvoir.

Med anledning av bröllopet har Eva tills på lördag läst den nya boken Prinsessan Madeleine, skriven av Daniel Nyhlén. Boken är fullspäckad av fina bilder, men den berättar också i text, om än ganska knapphändigt – det är bilderna som dominerar i denna biografi – om prinsessans liv och verksamhet.

Och på söndag skriver Lina om Viktor Algrens Han åt mitt hjärta, en bok som kombinerar varulvar och politik. Bibliotekarien Viktor blir smittad och drar med nyvunna vapendragaren Henry ut från civilisationen. De bestämmer sig för att styra in sitt dödande på bestämda offer; människor utan vilka världen skulle vara en bättre plats. Boken gör Lina både imponerad, provocerad, glad och illamående.

Anna Carlén

Publicerad: 2013-06-04 21:42 / Uppdaterad: 2013-06-05 23:54

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?