Nyhet

Vecka 41 på dagensbok.com

Kära vänner,

Ni missade väl inte helgens stora special på temat manlighet? Om så är fallet går det utmärkt att kika in och botanisera bland texterna såhär i efterhand.

Bland godbitarna hittar ni till exempel
Linas krönika Vem ska trösta mannen?
Camillas recension av Dingo Dingo och Ellas text om Halldór Laxness Fria män.

bw-las

Den här veckan drar igång med bland annat Björns bokhylla. Senare recenserar Alice Livet börjar på fredag av Ioana Pârvulescu, som hon tyckte mycket om. Det är en ovanlig roman som utspelar sig i Bukarest i slutet av 1800-talet och innehåller ett myller av människor och historier. Bland annat handlar det om ett mord, en försvunnen börs, en man som rest i tiden, en budpojke, ett antal rivaliserande tidningar och ett nyårslotteri.

Camilla har läst Nora Gomringers diktsamling Men säg nåt om natten, som nyligen översattes från tyska till svenska. Camilla tycker om Nora Gomringer som poet, men ser henne som kraftfullare på scenen än i bokformat som den estradpoet hon är. Dessutom bjuder Camilla och Lina på en intervju med Nora Gomringer. Missa inte!

På lördag har Dagensbok en gäst i form av författaren och skrivpedagogen Charlotte Qvandt, som kommer att skriva om ett gäng barnböcker, bland annat Vita streck av Sara Lundberg och Trädet är en hemlighet av Mia Maria Güettler.

Trevlig läsning!

Önskar

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-10-10 20:35 / Uppdaterad: 2011-10-10 22:15

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?