Recension

: Sommar med systrarna von Sydow
Sommar med systrarna von Sydow Ebba Kleberg von Sydow & Amy von Sydow
2012
Ica Bokförlag
9/10

Dags att kicka igång sommaren, vilket görs lätt med den här boken

Jag blir inspirerad och lättad när jag öppnar Sommar med systrarna von Sydow. Det här är två matlagningsintresserade människor som struntar i att allt ska vara perfekt och från grunden tillagat över öppen eld, helst egenodlat i trädgårdslandet och jagat med eget gevär. De senaste årens matlagningstrender har nästan gått till överdrift. Vem orkar göra egen korv? Även om det såklart är skönt att veta vad det är i maten. Här finns istället tips på färdigmat att ta med på picknicken de här varma dagarna när det inte finns någon tid. Pizza någon?

Det här är ingen kokbok för den som har rensat ut allt vad glutamat är ur köket men för den som vill bjuda på fest och kalas utan dåligt samvete och med mindre stress. Systrarna Amy och Ebba avslöjar till och med att de själva ”kan bli alldeles uppspelta (!) när det lanseras någon ny halvfabrikat-produkt som gör livet lättare och roligare.”

För den som är som jag (som sällan bjuder på kalas) och inte bara behöver inspiration till lätt mat att laga till alla kalas och fester utan också tips på själva sammankomsterna är det här en ren lyckoträff. Jag gillar att boken inte är uppdelad i kött, grönsaker, bröd, efterrätter – den klassiska indelningen i en kokbok utan att recepten är indelade i ”Helig helgfrukost”, ”Mingla på Marstrand”, ”Picknick på klipporna” och många fler situationer och tillfällen. Allting ser så gott ut också!

Jag har hyllat deras faiblesse för halvfabrikat men här finns också recept på hemmagjord såväl is- som youghurtglass och hemmakokt marmelad (vilket inte alls behöver bli eller är svårt).

Med en färdig lista på basvaror man bör ha hemma, checklistor för såväl brunchen som picknicken, Ebbas grillskola och många fler tips är det bara att kicka igång sommaren.

Det här är den snyggast förpackade kokboken jag har sett på länge och jag älskar att läsa texterna kring all mat. Jag är ingen västkust-tjej men blir väldigt lockad av att åka till Marstrand av bilderna från alla kalas med familj och vänner och framför allt blir jag väldigt inspirerad till att packa picknickkorgen och bestiga Vårbergstoppen (en konstgjord hög kulle) med utsikt över Stockholm och Mälaren.

Camilla Hällbom

Publicerad: 2012-06-09 00:00 / Uppdaterad: 2012-06-08 20:54

Kategori: Recension | Recension: #4745

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?