Krönika

Happy Sally + Ribersborgs Kallbadhus = SANT!

Föreställningen baserad på Sara Stridsbergs roman Happy Sally, i regi av Saga Gärde, har dragit söderut och spelas ikväll på Ribersborgs Kallbadhus i Malmö. När jag såg föreställningen en söndagkväll i november förra året på Eriksdalsbadet i Stockholm var det en upplevelse som jag ville minnas varje sekund av. Det gör jag förstås inte, det går inte att minnas varje sekund av en timme, men jag minns den fuktiga värmen i badhuset. Jag minns hur det gick att se bottnen genom vattnet och att den ibland var på samma nivå som ytan. Jag minns orden, drakbarnen, oceanviljorna, skrikfågeln. Vemodet och sorgen och tragiken, allt som är svart och undergång och lyckan i det.

Därför skulle jag göra allt för att se Happy Sally spelas vid vatten igen. Men jag sitter i ett sommarstockholm som inte verkar veta varken ut eller in och kommer inte att kunna ta mig till Malmö ikväll eller imorgon. Så det blir ingen repris för mig. Du som har möjlighet, missa inte! Happy Sally spelas ikväll och imorgon klockan 21.00. Kom i tid, platserna är begränsade och det är många som inte kommer att missa detta!

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-08-12 11:00 / Uppdaterad: 2010-08-12 10:49

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?