Krönika

Textmässa imorgon!

Imorgon är det textmässa för oberoende förlag och tidsskrifter i Nürnberghuset vid Mariatorget i Stockholm. Det är Vertigo förlag som står som arrangör och dom utlovar en mässa i ”poesins, kärlekens och den fria tankens tecken”. Dom små förlagen i Sverige kommer att representeras av utställare och ett program som i alla fall jag inte tänker missa. Och dom största förlagen är portade! Förvänta er alltså fantastisk litteratur utan topplisteplaceringar.

Soffprogrammet inleds kl 12 med titeln ”Språkinlärning som konst”. Sedan kommer poeterna Jörgen Gassilewski och Martin Högström att prata om Martins nya bok Fängelsepalatset och OEI:s nya nummer. Efter det fantastiska framträdandet på Copacabanas Litterära Tisdagsklubb i april tänker jag definitivt inte att missa det här!

Åsa Linderborg och Karin Olsson kommer att samtala om Bonniers makt och monopol i den svenska offentligheten. Därefter avslutas dagen om queerlitteratur på svenska med ett samtal utifrån frågeställningen: hur konstrueras kön i olika språk?

Så ta ett besök förbi bankomaten, så ses vi bland montrarna och i soffan imorgon!

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-05-07 15:10 / Uppdaterad: 2010-05-07 16:24

Kategori: Krönika, Redaktionen Tipsar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?