Nyhet

Ny vecka på dagensbok.com

Det finns inget säkrare vårtecken än när man kan sitta ute och läsa mer än två sidor utan att få stela fingrar. Vi är där nu!

Johannes Heldén har skrivit Science fiction, en hel diktsamling om naturen och dess gemensamma vetande. Där finns böckerna och bokhyllorna som längtar tillbaka till naturen och till tiden innan dom var böcker. Jag har läst en bok där naturen är ömsom godhjärtad och välvillig ömsom fientlig och hotfull.

Författaren till den uppmärksammade och filmatiserade boken Revolutionary Road, Richard Yates har återigen blivit översatt till svenska. Oscar har läst Eastern parade som ursprungligen släpptes 1976 och handlar precis som debuten om dåliga relationer och väl kamouflerad vardagsalkoholism.

Niclas har läst en bok om Brian Conolly, sångaren i The Sweet och på lördag får vi veta vad Ella tycker om Jenny Erpenbecks Hemsökelse, en bok som hon jämför med Herta Müllers Hjärtdjur.

Så befria dina böcker från dammiga bokhyllor och instängda rum och ta med dom tillbaka ut i naturen.

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-05-17 13:00 / Uppdaterad: 2010-05-17 13:01

Kategori: Krönika, Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?