Nyhet

Ny vecka på dagensbok.com

Kära läsare!

Dagarna tickar på, blir längre och ljusare. Jag älskar den här tiden på året då orken återvänder, när det helt plötsligt finns tid att göra något efter jobbet. Vet du inte vad du ska göra med all tid som blir över? Läs en bok, vi på dagensbok.com har tipsen!

Imorgon skriver Oscar om nyutgivningen av Steve Sem-Sandbergs tre romaner Therese, Allt förgängligt och Ravensbrück som fulländad trilogi. Gemensamt för de tre romanerna är att de utspelar sig under våldsamma tidpunkter i 1900-talets Tyskland, med kvinnliga berättare som huvudperson.

Anna N har läst barnboken Emblas universum av Majken Pollack, om syskon och behovet av att ha något eget. ”Emblas universum är en bok om syskonrelationer. Om hur ett lillasyskon gör intrång på den äldres revir. Om hur ett storasyskon inte vill släppa in den yngre i sin värld.” Skriver Anna N i sin recension, läs mer på torsdag.

Till helgen skriver jag om en av Bonniers klassikerboxar som släpptes till bokrean, i samlingen Uppväxtklassiker ingår Alice i underlandet, Den hemliga trädgården, Unga kvinnor, Agnes Cecilia och Pappa Långben. Jag upptäcker en version av historien, hittar mina egna minnen och funderar över vad böcker egentligen betyder för oss när vi växer upp.

Trevlig läsning!

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-04-11 12:10 / Uppdaterad: 2011-04-11 12:08

Kategori: Nyhet

2 kommentarer

Ni borde recensera Murakamis nya 1Q84!

Illusionisten Oregistrerad 2011-04-11 23:00
 

självklart ska vi skriva om Murakamis nya bok, den kommer, håll ögonen öppna!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-04-12 11:06
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?