Nyhet

Stig Claesson död

Den mycket folkkäre författaren och konstnären Slas har avlidit. Stig Claesson blev 79 år gammal. I hans produktion finns mer än 80 böcker. Till de mest kända hör till exempel Vem älskar Yngve Frej? (1968) och På palmblad och rosor (1975). Förmodligen är vi många som blev bekanta med hans texter och fascinerande streckteckningar redan som barn i Sagor för barn och vuxna (1983) som, om jag inte minns fel, även visades i en tv-version i långsamt tempo. Slas studerade på Konstakademien 1947 – 1952. Han reste mycket, vilket avspeglar sig i flera böcker. Han har beskrivit såväl staden som landsbygden på ett träffsäkert sätt.

Andrea Berge

Publicerad: 2008-01-05 11:48 / Uppdaterad: 2011-03-06 09:16

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?