Recension

: The Atlantic economy
The Atlantic economy Peter Coclanis
2005
University of North Carolina press
6/10

Fördjupning i kolonial handel

Utgiven 2005
ISBN 1570035547
Sidor 377
Språk Engelska

Om författaren

Peter Coclanis är professor i historia vid University of North Carolina.

Sök efter boken

När europeer upptäckte den amerikanska kontinenten var det startskottet för en helt ny ekonomi. Den transatlantiska handel som skulle utvecklas byggde på tre ben; industrivaror exporterades från Europa till Afrika och Amerika. Slavar exporterades till Amerika. Kolonialvaror, som socker, tobak och kaffe, exporterades från Amerika till en stadigt växande marknad i Europa.

Under senare år har intresset för den här trans-atlantiska ekonomins utveckling blivit allt större. I den här antologin samlas ett antal forskare för att ge olika, fördjupande perspektiv på den historiska utvecklingen.

Det är av den anledningen ingen nybörjarbok. Kan man inte grunderna om hur den trans-atlantiska handeln utvecklade sig lär de här artiklarna nog snarast kännas allt för spretiga och detaljerade för att ge en överblick. Det är dock goda fördjupningar, som väl kan ackompanjera mer lättlästa, populärvetenskapliga böcker.

Klas Rönnbäck

Publicerad: 2006-05-07 00:00 / Uppdaterad: 2009-12-03 17:04

Kategori: Recension | Recension: #2015

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?