Recension

: Gatupolitikens lagar
Gatupolitikens lagar Juridiska kooperativet .
2005
Federativs
6/10

Kompakt om politiska rättigheter

Utgiven 2005
ISBN 9186474472
Sidor 192

Om författaren

Juridiska kooperativet är ett nätverk startat av juriststudenter med en bakgrund i politisk aktivism.

Sök efter boken

Vad gör man om man tycker en viss reklam är könsdiskriminerande? Är det verkligen lagligt att gömma flyktingar? Vad kan hända om man plankar i kollektivtrafiken? Vad får polisen göra om de misstänker en person för att ha begått ett brott? Detta och mycket mer avhandlas i den här lilla handboken i juridik.

Boken är tänkt att användas av alla som är engagerade politiskt, och vill veta vad lagen säger om olika former av politiska aktioner – antingen för att säkert hålla sig inom lagens råmärken, eller för att man vill veta vad som händer om man medvetet överträder lagen (som exempelvis plogbillsrörelsen gör, när de avväpnar mordmaskiner i strid mot lagen). Det enda område som egentligen inte behandlas är arbetsrätten, eftersom det är ett fält som i sig är så stort att det förtjänar en egen bok.

"Gatupolitikens lagar" är en lättillgänglig liten handbok om våra politiska rättigheter i det här landet, som borde komma väl till pass i många sammanhang. Den är försedd med pedagogiska exempel hämtade från olika former av politisk aktivism under de senaste åren – och de juridiska följder som detta har fått.

Juridik är ändå juridik, så man bör inte förvänta sig något annat än paragraf- och lagrumstuggande. Är man inställd på det är denna praktiska handbok dock strålande.

Klas Rönnbäck

Publicerad: 2005-11-09 00:00 / Uppdaterad: 2005-11-09 00:00

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #1813

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?