Recension

: Dinkeli Dunkeli Doja
Dinkeli Dunkeli Doja Susanna Hellsing
2003
Rabén & Sjögren
10/10

Som en stor godispåse

Utgiven 2003
ISBN 9129659019
Sidor 159

Om författaren

Susanna Hellsing arbetar som förlagsredaktör på Rabén & Sjögren och har varit med och tagit fram bidrag till bland annat boken ”Dinkeli Dunkeli Doja” och serien ”Bilderboksretro” från olika decennier.

Sök efter boken

I den här härliga boken finns alla sagor, alla rim, alla små berättelser och alla fantastiska figurer. Den vilda bebisen, prickig som en tupp. Lilla Anna i sin randiga klänning. Här finns min gamla favorit Max och allas vår Alfons, Pippi-sången och Nicke Nyfiken.

När man är som gladast och nästan som mest nöjd, då dyker det upp ännu mer. Lilla Spöket Laban och de nya kändisarna Rut och Knut. Jag sjunger om Små Grodorna och fnissar åt den briljanta historien om "Oscars pinnar".

Barnens älsklingar: Dinkeli Dunkeli Doja har allt och lite till. Det är som en stor godispåse.

Godispåsen innehåller alla favoriter, lakritsfudge, choklad, ferraribilar, båtar, bumlingar och allt man kan tänka sig. Men förutom mina favoriter verkar det som om min bästa vän smugit ner lite extra gott.

Även hennes favoriter finns med. Fantastiskt. Finns det något bättre än att dela en godispåse med en god vän, speciellt när alla favoriter finns med?

Kanske.

Det skulle vara att få dela den här boken med min favoritbebis. Jag tror att Hugo ska få den. Fast den är ju väldigt bra. Jag vill nog ha den själv. Hugo ska nog få ha en bokback här hos sin tant.

Här kan jag spara mina favoriter och dela dem med honom när han kommer på besök. Då får jag behålla kakan och samtidigt äta den. Lyckliga jag.

Textutdrag (Visa/göm)

Lisa Johansson

Publicerad: 2003-11-02 00:00 / Uppdaterad: 2011-05-20 23:05

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #958

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?