Recension

: Vilda grannar
Vilda grannar Per Bengtsson
2003
Svenska Naturskyddsföreningen
8/10

Nära till naturen

Utgiven 2003
ISBN 9155804128
Sidor 96
Först utgiven 1994
Medförfattare Maria Lewander

Sök efter boken

I dagens samhälle har många djur- och växtarter svårt att överleva. Deras naturliga biotoper försvinner i takt med att vi människor utnyttjar allt större miljöutrymme för vår egen nyttas skull. Det kan vara svårt för fåglar eller mindre däggdjur att hitta lämpliga boplatser, fjärilar och andra insekter saknar ofta tillräckligt med biologisk mångfald i form av blomsterängar för att verkligen kunna frodas.

I den här lilla handboken får du en mängd tips på hur du som läsare kan göra små insatser för att hjälpa dina vilda grannar att överleva. Här finns handfasta råd för hur man kan anlägga en fjärilsträdgård, bygga igelkottside eller snickra fågelholkar. Här finns också tips på hur man kan anlägga en damm i sin trädgård, där vattenlevande djur kan trivas eller där andra djur kan dricka.

Boken är först och främst inriktad till den som själv har ett hus, men det är ingen nödvändig förutsättning utan många av idéerna går lika bra att använda även i vanliga skogar och marker. Det går ju alldeles utmärkt att exempelvis snickra ihop en fågelholk och sätta upp i en park eller skogsområde i din närhet.

Detta är en mycket trevlig och inspirerande bok, full med vackra bilder och enkla och pedagogiska illustrationer. Sen är det bara att greppa hammaren och spaden och sätta igångÂ…

Klas Rönnbäck

Publicerad: 2003-10-04 00:00 / Uppdaterad: 2003-10-04 00:00

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #922

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?