Recension

: Arbetslivet
Arbetslivet Lars Hansen
2002
Studentlitteratur
3/10

Osexigt om arbetslivet

Utgiven 2002
ISBN 9144023219
Sidor 475
Medförfattare Pal Orban

Om författaren

Lars H Hansen är fil. dr i sociologi och universitetslektor vid Sociologiska institutionen, Göteborgs universitet.

Sök efter boken

Ni minns väl de gamla tandkrämspaketen med namnet ”Tandkräm”. Eller spaghetti saluförd under namnet ”Spaghetti”, kort och gott. Eller godingar som ”Schampoo”. Listan kan göras lång; ris, chokladdryck, glass…. Jag tänker så klart på Blåvitt. Enkelt. Stilrent. Uppenbart vad det handlar om. Möjligheten att ta fel är väl i det närmaste helt utraderad (om vi nu bortser från en liten grupp icke läskunniga).

Studentlitteratur har på sätt och vis axlat Konsums gamla mantel. Inga försök att göra en bok mer attraktiv med en lite mystisk titel. Nej, titeln är talande; Arbetslivet. Och mycket riktigt är det också arbetslivet (fr.a. det svenska arbetslivet) som boken handlar om. Enkelt. Stilrent.

Boken är väl också ungefär så upphetsande som namnet antyder. Det är med andra ord ingen kioskvältare vi har att göra med, utan en grundbok för den som är intresserad av hur svensk arbetsmarknad fungerar och varför det är så. Inga radikalare anslag, inga uppseendeväckande inlägg. Bra som kurslitteratur säkerligen, möjligen mindre lyckad som studentpresent.

Textutdrag (Visa/göm)

Klas Rönnbäck

Publicerad: 2003-06-30 00:00 / Uppdaterad: 2009-12-12 16:21

Kategori: Recension | Recension: #763

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?