Recension

: Flaxa med vingarna
Flaxa med vingarna P D Eastman
2000
Bonnier Carlsen
3/10

Fula ankungen wannabe

Utgiven 2000
ISBN 9163816601
Sidor 32
Orginaltitel Flap your wings
Översättare Margareta Strömstedt
Först utgiven 1969

Om författaren

P D Eastman har skrivit en rad barnböcker som översatts till svenska.

Sök efter boken

En grön krokodil, ett nervöst leende och mamma och pappa Fågel som uppmanar honom att flaxa med vingarna. Lite gulligt.

Det ligger ett ägg på vägen och en pojke hittar det. Ett borttappat ägg. Det måste tillhöra någon och förmodligen en fågel. De lägger ju ägg. Pojken placerar ägget i fågelboet i trädet. Gissa om mamma och pappa Fågel blir förvånade när de kommer hem, ett ägg i deras bo och ett stort ägg dessutom. De enas dock om att ta hand om ägget, det ligger ju trots allt i deras bo.

När ägget kläcks kommer en grön konstig fågel ut. En fågel som äter massor och inte får plats i boet. En fågel med trötta ögon och ett fånigt leende. Ja, faktiskt, krokodilen ser väldigt nonchalant ut, lite halvknasig faktiskt. Illustrationerna är inte de roligaste. Ganska simpla och ingen som helst finess. Dock lite gulligt när mamma och pappa Fågel samlar insekter till sin gröna bebis. Men det är allt.

Kanske är det roligare med en krokodil i ett fågelbo om man är tre år. Ja, förmodligen, för då är nog en krokodil hur spännande som helst. Bara för att det är en krokodil med farliga tänder och då kanske det inte gör så mycket att teckningarna är trista eller att historien är lam. Nä, då kan det ju vara hur rätt som helst, om inte annat så var priset helt rätt under bokrean. För tre ynka tior fick du boken, krokodilen och familjen Fågel att ta med hem i reakassen.

Lisa Johansson

Publicerad: 2002-04-14 00:00 / Uppdaterad: 2011-05-20 23:50

Kategori: Recension | Recension: #526

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?