Recension

: Sanna historier om spöken
Sanna historier om spöken Paul Dowswell, Tony Allan
2009
Historiska Media
7/10

Mer informativt än läskigt

Utgiven 2009
ISBN 9789185873012
Sidor 128
Orginaltitel True Ghost Stories
Översättare Pernilla Carlsson
Först utgiven 2002

Sök efter boken

När jag var liten, så var denna sorts bok mina favoriter. Konstiga och spökfyllda historier var bland det bästa som fanns i läsväg, och jag minns fortfarande hur fascinerad jag var av Bermudatriangeln.

När jag nu läser denna nya samling spökhistorier, så känns det inte hälften så spännande. Berättelserna är inte läskiga, de är mest sakliga och informativa, även om de handlar om märkliga saker och författarna försöker ge oss personliga berättelser ur munnen på dem som verkligen var med. Deras stil (eller översättningens, möjligen, men det är svårt att avgöra) är nämligen inte särskilt skönlitterär, och om de tänkt skrämmas så slår de bredvid målet.

Om syftet däremot är att berätta om ett antal märkliga platser och historier, så lyckas de väl. I dagens informationsöverflöd är det svårt att sålla, och en sådan här bok kan ju inspirera till semestrar och allt möjligt. Berättelserna beskrivs lite som om de vore gjorda med tanke på läsare som mig i barndomen, med överdrivet tydliga förklaringar och närmast stolpiga meningar emellanåt. Svårt att säga om det är översättaren eller originalets stil, men medryckande blir det tyvärr inte riktigt.

Irene Elmerot

Publicerad: 2009-11-23 00:00 / Uppdaterad: 2009-11-23 00:12

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #3511

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?