Redaktionen

Mikael Palm

Jag föddes 1987 och har levt ett ganska kringflackande liv (bl.a. bott i Shanghai, Zürich och Berlin). Jag är utbildad civilekonom (med inriktning på nationalekonomi) och har även skrivit en kandidatuppsats i tyska om tiden som koncept i Goethes Faust. Under mina studieår började jag arbeta som regissör och nästa år släpper jag min första långfilm, Flyktdjur.

På fritiden läser jag facklitteratur (historia, filosofi, vetenskap, samhälle) och skönlitteratur (med betoning på klassiker). Den amerikanske litteraturkritikern Harold Bloom uttrycker nog min syn på litteratur bäst: “[jag] söker mig till läsandet som en praxis för den ensamma människan, snarare än ett pedagogiskt företag. Det sätt på vilket vi läser idag, när vi är ensamma med oss själva, bevarar i avsevärd grad kontinuiteten med det förflutna, oavsett hur det går till på universitet”.

RSS-flöde for Mikael Palm

Mikael Palm har skrivit 1 recensioner och 1 artiklar.

2022-10-08

Jag var Johannes Brahms Björn Gustavsson
Recension
2022-10-08 00:00
Mikael Palm
0

Tänk dig en samling vykort från kulturstäder. Lägg sedan till texter på baksidan som fångar blixtförälskelser och sedan skapar du ett kollage av detta. Då får man en ganska tydlig översiktsbild av debutromanen Jag var Johannes Brahms av Björn Gustavsson. Den handlar om fyra olika förälskelser från två olika tider – två samtida och två […][...]

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?