September. Och supervalåret börjar äntligen närma sig sitt slut.
Visst är det spännande. Kommer det bli regeringsskifte? Eller kommer Alliansen sitta kvar? Vilka kommer bli de avgörande frågorna? Kommer Sverigedemokraternas stöd att öka eller försvagas? Kommer F! att komma in?
Frågorna är många, men mitt svar när jag går genom ett höstsoligt Malmö och blickar in i Jan Björklunds leende ögon, charmas av Fredrik Reinfeldt på stadsbussarna, begrundar budskap som ”feminism utan socialism”, och väjer mellan valstugor och hugade diskussionsvilliga människor rustade med flygblad, är ”Nog nu”. Jag har bestämt mig för vad jag ska rösta på och jag är skittrött på allt som har med politik att göra.
Och samtidigt är det ju spännande. Folk debatterar, hur var det nu med den frågan igen? För om vi orkar se förbi marknadsföringskriget så är politik trots allt det viktigaste vi har. Eller hur? Vi har ju demokrati i det här landet, för bövelen! Lätt att glömma, i all bortskämdhet, men här kan vi faktiskt gå till valurnorna utan att riskera att bli nerskjutna på vägen. Med flera partier att välja på. Våra röster får höras. Det är en lyx viktig att påminna sig om, och viktig att ta del av.
I helgen som gick var det tema Val 2014 här på dagensbok, och även nu på lördag kommer vi att fördjupa oss. Missa inte det!
Annat som händer under veckan är att Ella idag recenserar Daniel Pennacs Dagbok om min kropp, en roman som precis som titeln säger är en dagbok förd ur kroppsligt perspektiv. Mannen som för den iakttar sin och andas kroppar från barndomen och fram till sin död. Det ger ett lite udda men fascinerande och väldigt tänkvärt perspektiv på livet, tycker Ella.
På tisdag skriver Kari om Omgiven av idioter av Thomas Erikson. En bok om hur man lättare handskas med olika typer av människor.
Till på torsdag har Josefin läst Det krävs tusen vackra ord av Rose Marie Bouw. Josefin älskade och gav högt betyg till hennes första, och bok 2 är i topp den också, hälsar hon.
På fredag skriver Cecilia om Elisbeth Olsson Wallins fotobok Ack Sverige, du sköna. En bok som förvandlar Sverigebilden från en landsbygdsbild i juni med röda stugor och solsken till en storstadsbild i ett regnigt, grått november.
Publicerad: 2014-09-08 17:21 / Uppdaterad: 2014-09-08 17:26
Inga kommentarer ännu
Kommentera