Nyhet

Vecka 41 på dagensbok.com

Tiden går alldeles för snabbt tycker vi. Hösten ska ju vara synonym med en bok och en kopp te i lugn och ro, inte fara mellan olika jobb och aktiviteter. Det är för väl att en bok alltid går att ta med sig på tunnelbanan, bussen eller tåget (eller varför inte en ljudbok i bilen) när man far mellan alla punkter i livet.

Men det finns ju det som är fast i livet också. De dagliga recensionerna på dagensbok.com till exempel.

Imorgon får ni se och läsa recensioner av tre grafiska novelletter från Kolik förlag. Marie gillar serienovellformen och faller särskilt för Henri Gyllanders En helt ny människa som hon kallar en finstämd berättelse om att mista ett syskon.

På onsdag skriver Camilla om del fem av Karl Ove Knausgårds litterära projekt Min kamp. Det är en bok som uttrycker essensen i hans projekt och den litterära förälskelsen kvarstår.

Richard skriver om Roberto Bolaños Nazistlitteratur i Amerika. En kombination av Borges och nazister som förmodligen inte alla gillar men som han kallar fabuleringskonst på hög nivå.

På fredag skriver Anna Liv om Tomas Eriksons uppföljare om beteendevetaren Alex King. Illdåd handlar om en brutal gruppvåldtäkt där Alex King kallas in för att stötta och lotsa den unga brutalt våldtagna tjejen genom rättegången. Det är en stark thriller om ett viktigt ämne, vad Anna Liv tycker mer får ni läsa på fredag.

Vi avslutar veckan på söndag med Linas recension av Jeanette Wintersons självbiografiska Varför vara lycklig när du kan vara normal?, enligt Lina en helt fantastisk bok full av visdom och Wintersonskhet, om än brutalare än vanligt.

Dessutom börjar vi sammanfatta bokmässans seminarier.

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2012-10-08 12:02 / Uppdaterad: 2012-10-08 15:02

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?